VANAVOND! Concert "Hoeilaartse Melodieën 2" gaat de volkse toer van de revues op!

17 mrt 2018, 20:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Davidsfonds

Het tweede en laatste concert over Hoeilaartse muziek brengt vooral de volkse kant van ons dorp tot leven met speciale aandacht voor de revues uit de jaren '30 die op het Lindeke borg stonden voor onvergetelijke showavonden en bomvolle zalen. Liedjes als 'de komkommers", "perziken", "de tomaten", "de meloen", "de fornazenkeuters", "de knipsters", "de mannen van de vuilkar", "de nieuwe rijken", "ode aan de heer schimp", "de druppel melk" en "de wielersport" tonen een schitterend en humorvol beeld van het Hoeilaart van toen (foto: Willy Vervloet en Joris Bosmans, samen aan de piano)

Voor deze liedjes wordt een beroep gedaan op toneelgroep "De Jonge Druivelaar" die reeds tijdens "800 jaar Hoeilaart" de hoofdvogel schoot met liedjes als "Den Elektrieken Tram", "De Koers van Groenendaal" ..., en de voorbije jaren zelf  ook aantal revues bracht.  Daarnaast  zoemt het concert ook in op de liedjes van de gemeenteschool, het Klavarorkest, het Hoeilaarts Feestlied, de kinderliedjes van Marcel Limme en nog veel meer. Muziek van o.a. Désiré Leclercq, Victor Goossens, Marcel Limme, Felix Derongé, Albert Michiels, Willy Vervloet, Willy Devis en Jan Van Assche. 

Een avond vol nostalgie en culturele geschiedenis met Willy Vervloet (piano), Joris Bosmans (zang en piano), Jan Van Assche (zang), Willy Devis (accordeonkeyboard), Virginie Baert (dwarsflui), Jeroen Bouillar (trompet en bugel), Alex Puttemans (klarinet en sax) en De Jonge Druivelaar (zang).

Zaterdag 17 maart 2018 om 20u - GC FEelix Sohie

Er zijn nog een tiental kaarten bij Mimi's Optiek (Gemeenteplein - 02 657 19 72)

Lees ook dit artikel!

Arrangementen: Willy Vervloet, Joris Bosmans.

Research en samenstelling: Jan Van Assche

Hoeilaartse Melodieën 2 gaat door op zaterdag 17 maart 2018 - 20u - GC Felix Sohie

Kaarten verkrijgbaar bij MImi's Optiek en de cultuurdienst 

Wil je meer weten over de Hoeilaartse muziek, bekijk dan de documentaire en het eerste concert uit 2017 (klik hier).

819 keer gelezen