Toneelgroep Klem brengt: Als Bomen in de Winter

22 dec 2017, 20:00 tot 23 dec 2017, 23:00

Locatie: GC Felix Sohie - schouwburg

Organisator: Toneelgroep Klem

Het toneelseizoen draait op volle toeren. In elke gemeente kan je rond deze tijd wel één of ander toneelstuk gaan bekijken. In Hoeilaart speelde De Jonge Druivelaar eind november haar productie, het vorige weekend Tros en volgend week-end staat Reintje ook weer op de planken. Op 22 en 23 december is het de beurt aan toneelgroep KLEM. Zij brengen dan “Als bomen in de winter”, een stuk dat in 2003, intussen 14 jaar geleden, ook al werd gespeeld.

Pol Vandersmissen (Paul Vandenput) moet noodgedwongen en vooral dik tegen zijn zin naar een rusthuis. Dat hij daar niet graag is zal iedereen geweten hebben. Het personeel van het rusthuis maar ook zijn dochter (Myriam Van Voorhuyzen) krijgen het hard te verduren. Naast hem woont juffrouw Demaegdt -met dt- (Josiane De Becker -met ck-). Zij is qua karakter het tegenovergestelde van Vandersmissen. Opgewekt en levenslustig. Op haar manier probeert zij haar nieuwe buurman tot inkeer te brengen. Een haast onmogelijke opdracht.

“Als bomen in de winter” is dit keer geen hilarische komedie zoals Klem heeft gebracht met de vier laatste produkties. Met de trilogie van “Bingo” en “Voetbal en parfait d’amour” in maart jongstleden was het lachen van begin tot einde. Dit keer zal er zeker ook gelachen kunnen worden maar aan de andere kant zal er misschien ook wel een traantje weggepinkt worden. “Als bomen” is een rollercoaster van emoties, zowel voor de spelers als voor de acteurs.

De laatste rechte lijn naar de voorstellingen is ingegaan. De tekst is gekend, nu is het werken aan de details. De juiste mimiek, muziek en licht. Hoe beter die zijn, hoe meer het publiek zal kunnen genieten.

Paul Vandenput

In de cast van dit stuk onder andere Paul vandenput, jarenlang acteur bij Klem. Hij week even uit voor “De Serristen” en keert nu terug naar zijn thuisbasis bij Klem. Paul wilde nog één keer een grote rol spelen en dus was dit voor hem het ideale stuk. Het was ook hij die 14 jaar geleden deze rol speelde.

De verdere cast bestaat uit: Josiane De Becker, Kathleen Vanherentals, Myriam Van Voorhuyzen, Ward Bartholomees en Jean-Pierre Muyldermans. De regie is in handen van Philip Maes.

“Als bomen in de winter” wordt gespeeld op vrijdag 22 en zaterdag 23 december telkens om 20 uur in GC Felix-sohie.

Kaarten zijn te koop aan de balie van de cultuurdienst, bij de spelers en bij Mimi’s optiek op het Gemeenteplein.

Binnenkort volgt nog een uitgebreid interview met de regisseur.

344 keer gelezen