Verwendag in de bib!

07 okt 2017, 9:30

Locatie: Bib

Organisator: Bib

Verwendag & nog veel meer - Zaterdag wordt weer een TOPdag in het GC Felix Sohie, een Duurzame Doendersdag met Repair Café (Samen Voor), Tweedehandsbeurs (Gezinsbond) en Wereldmarkt (GROS, Milieuraad en Klimaatteam). De bib sluit even duurzaam aan met een kopje faire koffie, homemade limonade en gebakjes van het huis in gezellige hoekjes met retro meubeltjes, originele kijk- en leestips, en nog veel meer. En alles wat niet tot de collectie behoort, is te koop. Omdat hergebruik duurzamer is dan nieuw kopen. In samenwerking met Kringwinkel Spit.

Zaterdag 7 oktober van 10 tot 13u. De retroverkoop duurt tot 28 oktober.

Over levenseinde/palliatieve zorg

Praatcafé Dementie Druivenstreek gaat op 10 oktober dieper in op de moeilijke, delikate vragen rond levenseinde bij dementerende patiënten. Met LEIFmoderator Paul De Strooper. 

Dinsdag 10 oktober om 20u in GC Felix Sohie. Gratis toegang voor alle geïnteresseerden. Meer info.

Digitale workshop voor creatievelingen van 10 tot 14 jaar

Teken je graag en werk je nog liever met de pc? Dan is dit iets voor jou. Je ontdekt hoe het tekenprogramma Inkscape werkt en kan er meteen mee aan de slag om een sticker te maken met behulp van een vinylcutter. Woensdag 25 oktober om 14u in GC Felix Sohie. Deelname is gratis. Inschrijven bij vrijetijd@hoeilaart.be is noodzakelijk want het aantal plaatsen is beperkt. Je kan alleen of met zijn tweeën aan een computer werken.

Lezing over de digitale wereld van tieners

Hoe komt het dat kinderen en jongeren zo verslingerd zijn aan gaming en youtube? Hoe kan ik hen voorbereiden op een wereld waarin sociale media niet weg te denken zijn? En wat met die grote gevaren als sexting, cyberpesten en online haatspraak? Joost Callens van Mediaraven geeft ons een kijkje in de digitale leefwereld van de jeugd van tegenwoordig. Superinteressant voor ouders die het gevoel hebben niet meer te kunnen volgen. 

Woensdag 25 oktober om 20u in GC Felix Sohie. Toegang gratis. Inschrijven via info@huisvanhetkinddruivenstreek.be.

Talenbraderie

Na de geslaagde eerste editie (zie foto’s) staat er de laatste zaterdag van deze maand weer meertalig voorlezen op het programma van de bib. Deze keer in het Nederlands & Turks, Nederlands & Engels, en Nederlands & Frans. Voor kinderen tot 8 jaar. 

Zaterdag 28 oktober van 10u30 tot 11u30 in de bib. Meer info.

Aanwinsten

De website leidt je met 1 klik naar alle aanwinsten en zoveel meer. Te bereiken via www.hoeilaart.be/bib.

375 keer gelezen