Week van het bos

11 okt 2017, 11:00 tot 15 okt 2017, 17:00

Locatie: Bosmuseum Groenendaal, Duboislaan

Organisator: Agentschap Natuur en Bos

Van zondag 8 tot en met zondag 15 oktober organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw de Week van het Bos, in samenwerking met BOS+. Onder het motto 'De natuur beweegt ons allemaal’ staat de week dit jaar in het teken van bewegen in het bos, maar ook de emotionele waarde van de natuur. Over heel Vlaanderen zijn er 230 activiteiten, en daarvan zijn er een flink aandeel in het Zoniënwoud: een avontuurlijk Speelbos, wandelingen, familiehappenings, film, een tentoonstelling,  …

De Week van het Bos in het Zoniënwoud: Bijna 40 jaar traditie, maar een programma in beweging:

Natuur educatief aanbod voor scholen: De Gidsen van Natuurgroeperingen Zoniënwoud ontvangen zoals elk jaar meer dan 2000 kinderen in Jezus-Eik en Groenendaal. Zij krijgen een geanimeerde wandeling met tal van weetjes op maat van kinderen.

Buitententoonstelling “Meet je met de Boskampioenen”: Nieuw is dat er dit jaar geen tentoonstelling meer is in GC de Bosuil. Agentschap Natuur en Bos, GC de Bosuil en de gemeente Overijse hebben als alternatief een permanent doe-parcours ontwikkeld in het speelbos van Jezus-Eik. Kinderen kunnen daar hun capaciteiten meten met die van de kampioenen in het Zoniënwoud.

Scholen sporten in het Zoniënwooud: Ook nieuw is het sport educatieve aanbod voor scholen. Bijna 40 klassen uit de Druivenstreek schreven in om in het speelbos te komen klimmen, koorddansen, monkey-walken, oriëntatielopen, …

Publieksactiviteiten:

De mogelijkheden om te bewegen in de natuur zijn eindeloos en de natuur beweegt ons allemaal. Dat bewijst ook het grote aantal activiteiten. En dit jaar zal er voor het eerstekeer een “Dag van het Zoniënwoud” worden georganiseerd. Een greep uit het aanbod:

  • Zondag 8 oktober (11.00 uur): Zondagslezing door Natuurpunt CVN: Kijk naar de natuur door de ogen van een kind; gevolgd door een zondagswandeling (om 14.00 uur) rond het jaarthema. Locatie: Bosmuseum Groenendaal.
  • Woensdag 11 oktober (15.00 uur): Familiefilm: De Verenkoning. Locatie: GC Felix Sohie Hoeilaart
  • Zondag 15 oktober (14.00 – 17.00 uur): Avontuurlijk speelbos in het Zoniënwoud in Overijse: In het Zoniënwoud kunnen gezinnen zich op de laatste dag van de Week van het Bos uitleven met onder meer een hoogteparcours, koorddansinitiaties en of op stap gaan met de boskampioenen.
  • Zondag 15 oktober (10.00 – 12.00 uur): Crea-atelier voor families: Knutselen met papier voor ouder en kind. Locatie: GC de Bosuil
  • Zondag 15 oktober (14.00 uur): Herfstwandeling. Locatie: Marktplein Tervuren

Het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van het Bos in het Zoniënwoud is terug te vinden op https://www.debosuil.be/weekvanhetbos,  of in de folder in bijlage. 

533 keer gelezen