• Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

ERCH wint openingswedstrijd tegen Eizer.

zondag 29 aug 2010

In de eerste wedstrijd van de competitie heeft Erc Hoeilaart in een aantrekkelijke derby, de maat genomen van Eizer. Het won met 1-0. Nochtans was de wedstrijd voor Hoeilaart niet goed begonnen, want na amper 4 minuten moest Patrick Struys met een rode kaart van het veld. Gelukkig kwam Hoeilaart in de eerste helft met 10 nauwelijks in de problemen.

De tweede helft begon met licht overwicht van Eizer. De keeper van Hoeilaart had een prachtige reflex in huis om op een afstandsschot zijn doel ongeschonden te houden. Naarmate de helft vorderde kwam Hoeilaart steeds beter in de wedstrijd. Op ongeveer 20 minuten moest ook een speler van Eizer met een tweede gele kaart naar de kleedkamers en Vanaf dan was Erc Hoeilaart de betere ploeg. Dit resulteerde in een mooi kopbaldoelpunt 10 minuten voor tijd.

Hoeilaart kreeg even daarna nog een terechte strafschop wegens handsspel, maar die werd gemist. De laatste minuten ging Eizer nog vertwijfeld op zoek naar de gelijkmaker, maar zonder echt gevaar. Al bij al een verdiende overwinning van ERCH.