Jongeren Reintje tonen hun klasse (fotoalbum)

vrijdag 18 jan 2013

Vrijdag 18 januari - Toneelgroep Reintje staat al jaren garant voor kwaliteitsvol amateurtoneel. De jongens en meisjes van de jeugdafdeling kregen de afgelopen maanden een intensieve theateropleiding, waarbij zij spelenderwijs een aantal technieken kregen aangeleerd en dat kon je vanavond merken.  De première van "Sprookjes", niet echt een volledige productie, maar eerder een toonmoment, mocht er best zijn. Knap gedaan.  
 
In de korte tijd die regisseur, Tom Dekock, ter beschikking kreeg om dit klein uurtje toneel klaar te stomen, slaagde hij erin om het beste uit iedereen naar boven te halen en talent is er zeker. De collage van verhalen kwam tot stand via improvisatieoefeningen en acteerworkshop. Het meeste kwam uit de kinderen zelf en Tom zorgde voor de afwerking. 
 
Sprookjesfiguren in een totaal andere context plaatsen, samenbrengen en de gekste verhalen laten beleven, het is een leuk idee dat vol humor zit.
De jongeren van Reintje bewijzen met dit stuk dat ze klaar zijn voor meer, als ze in hun drukke jonge leven tenminste de tijd kunnen vrijmaken voor repetities want dat is de dag van vandaag niet evident.
 
Een dikke proficiat aan de hele ploeg van Reintje die tijd en middelen investeren zodat deze jongeren de kans krijgen zichzelf te ontdekken en dat is en blijft toch het belangrijkste.
 
"Sprookjes" kan je morgen zaterdag nog komen bekijken, om 20 uur, in het GC Felix Sohie. Er is nog plaats.
 
Foto's: KarelVA