Boek 'n boek! Gelezen boeken krijgen een 2de leven

donderdag 09 mrt 2017

Ruilen en delen, het maakt deel uit van deze tijd. Zo ook voor boeken. Overal in de wereld verschijnen boekenkastjes waar mensen hun uitgelezen boeken achterlaten en andere meenemen. In de wandelgangen van de bib wordt nog steeds met heimwee terug gedacht aan Druivenfestival ‘Hoeilaart ge-boek-t’ in 2010 toen de 10 tijdelijke boekenruiltafeltjes veel succes hadden. Het moest ervan komen. Weldra verschijnen er op 3 plekken in de gemeente permanente boekenruilkastjes.

Little Free Library is een Amerikaans initiatief dat sinds 2009 de wereld verovert. De kleine kastjes met gratis boeken hebben een verrassende impact op de onmiddellijke omgeving. Ze worden een plek van ontmoeting en wakkeren het buurtleven aan.

De bedoeling van de kastjes is dat je er boeken en tijdschriften geeft en/of neemt die nog steeds de moeite waard zijn om te lezen. Ze zijn dus geen alternatief voor vuilnisbak of containerpark. Eerder een minibib voor de buurt. Elk kastje heeft een ‘meter’ of ‘peter’. Die zullen waken over het goede gebruik ervan.

Boek ‘n boek wordt op zaterdag 11 maart ingehuldigd met een boekenruiltocht langs de kastjes. Een wandeling van ongeveer 8 km, toegankelijk voor rolstoel en buggy, doch hou rekening met de Hoeilaartse heuvels. Iedereen mag een boek meebrengen om te ruilen.

Vertrek om 13u30 aan de bib. Einde omstreeks 16u aan de Koldam.

Deelname: gratis. Inschrijven: bib@hoeilaart.be of 02 657 17 44.