Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Dak Lindenhof deels ingestort (update interview op RADIO 2 met Danny De Rudder)

dinsdag 20 jan 2015

Bijna 7 maanden is het Lindenhof dicht en de leegstand eist zijn tol. De voorbije dagen merkten buurtbewoners dat het westelijke dak van de Breughelzaal deels is ingestort. Vanop de zolder zie je dat nog beter, je kijkt moeiteloos naar buiten. De zware natte sneeuw van de voorbije weken, de harde wind en de vele regen zijn er teveel aan geweest. De vraag is maar of dit nog hersteld wordt? Zal de parochie nog kosten doen? Dramatisch is dit vooral voor het grote kunstwerk van Maurits Pirquin dat boven het podium hangt, dat de kans loopt onherstelbaar beschadigd te worden.

De cultuurraad heeft al een oproep gedaan, maanden geleden, om het werk in gemeentelijk bezit te krijgen zodat het bewaard blijft en gerestaureerd kan worden. Voorlopig hangt het echter nog altijd op de slechtst mogelijke plaats. Naar het schijnt zou gsiteren aan de technische dienst van de gemeente de opdracht gegeven zijn om het kunstwerk te demonteren zodat het tenminste droog blijft. Wij hopen het van harte.

Maurits Pirquin is een van de beste kunsschilders die Hoeilaart ooit gekend heeft en het kunstwerk, speciaal voor het Lindenhof gemaakt, is voor onze gemeenschap van een bijzondere waarde. Het zou daarom goed zijn dat de gemeente zo snel mogelijk een budget vrijmaakt voor de restauratie en een nieuwe plaats vindt om het tentoon te stellen. Dit werk mag absoluut niet verloren gaan.

Een ploeg van Hoeilander.be heeft in ieder geval het volledige kunstwerk gefotografeerd zodat er toch iets van overblijft. (zie fragment)

Maurits Pirquin is een van de beste kunsschilders die Hoeilaart ooit gekend heeft en het kunstwerk, speciaal voor het Lindenhof gemaakt, is voor onze gemeenschap van een bijzondere waarde. Het zou daarom goed zijn dat de gemeente zo snel mogelijk een budget te voorzien voor de restauratie en een nieuwe plaats om het tentoon te stellen. Dit werk mag absoluut niet verloren gaan.

Een ploeg van Hoeilander.be heeft in ieder geval het volledige kunstwerk gefotografeerd zodat er toch iets van overblijft.