Hoeilaarts boek over W.O.I voor onder de kerstboom!

dinsdag 08 dec 2015

Een leuk cadeau voor Kerstmis, dat is het bijna 300 pagina's tellende boek "Hoeylaert in de Groote Oorlog', dat de Koninklijke Heemkundige Kring heeft uitgebracht. Michel Erkens en Bob Walkiers hebben er veel tijd en energie ingestoken maar het resultaat mag er zijn: een schitterend boek met een boeiende inhoud en heel wat foto's. Wie van Hoeilaartse geschiedenis houdt, heeft aan dit werk een vette kluif. Zo is er het dagboek van Hector Van Orshoven die vanuit London het nieuws verslaat van het oorlogsfront en van wat hij via via te horen krijgt uit Hoeilaart maar het boek heeft nog veel meer te bieden. Hieronder vind je de belangrijkse delen:

Het oorlogsverslag van pastoor D’Hoe / Brieven van en aan soldaten / Dagboek Hector Van Orshoven / Hoeilaart augustus - oktober 1914 / Hoeilanders in Londen in 1914 /  1915 / 1916 / 1917 / 1918 / De gebeurtenissen in Hoeilaart (Maurits DEROM) / De gesneuvelden van Hoeilaart (David SCHEYS) / Georges Vandervaeren (Raymond MAT) / De villa’s van Groenendaal tijdens de bezetting (Roger VANDENBORRE) / De aantekeningen van Désiré Gillijns over “den droeve oorlog” (Stefaan BOCKSTAL) / Stichting van het kinderwelzijn, “Druppel Melk” (Michel ERKENS) / De vluchtelingen uit Halluin en Menen (Bob WALKIERS) / De renbaan van Groenendaal (Maurits DEROM) / De Canadezen in Hoeilaart (Raymond MAT) / Inspectieverslag van het krijgsgevangenen te Groenendaal (Bob WALKIERS) / Geschiedenis van de oud-strijdersbond Hoeilaart (Maurits DEROM) / Hoeilaart in de Eerste Wereldoorlog (Michel ERKENS).

Het boek telt 285 bladzijden met meerdere zwart/wit afbeeldingen en is te koop bij de cultuurdienst van Hoeilaart aan de prijs van 27 €. of kan bekomen worden door dat bedrag over te schrijven op rekening BE35 1032 0568 5437  (BIC: NICABEBB)  van de heemkundige kring “Het Glazen Dorp”. Buiten Hoeilaart  dienen er 6,50 € verzendingskosten aan toegevoegd te worden.