Meest kwetsbare waardevolle bosgebieden ook in Hoeilaart

dinsdag 16 mei 2017

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) organiseert namens de Vlaamse overheid een openbaar onderzoek over de kaart van de ‘Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen’ (MKWB), ook wel zonevreemde bossen genoemd. Dat zijn bossen die gelegen zijn buiten de groene bestemmingen: in woongebied, industriegebied, recreatiegebied, landbouwgebied of in een andere niet-groene bestemming.

In principe zijn alle bossen, waar ze ook liggen, beschermd door het Bosdecreet. Maar in gebieden die niet bestemd zijn als natuur-, bos- of parkgebied, zijn de bossen minder goed beschermd en dus kwetsbaar. De meest waardevolle van die kwetsbare bossen zijn nu samen op een kaart gezet. Via een verstrengde procedure voor ontbossing kunnen de bossen op die kaart beter beschermd worden.

De Vlaamse Regering heeft de kaart ‘Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen’ voorlopig vastgesteld op 31 maart 2017. De kaart wordt nu onderworpen aan een openbaar onderzoek. Van dinsdag 16 mei 2017 tot en met vrijdag 14 juli 2017 kunt u hierop opmerkingen indienen.

Kaart : https://mkwb.natuurenbos.be/Html5Viewer/index.html?viewer=OO_WaardevolBos

Omdat er een aantal percelen bosgebied gelegen zijn op het grondgebied van onze gemeente, dit kan invloed hebben om toekomstige verkavelingen, kan het interessant zijn te kaart te raadplegen en eventueel te reageren.

Meer info over dit openbaar onderzoek vind je 'hier'!