Meifeesten 2017 tiptop in orde (fotoalbum zondag en uitslagen Highland Games)

maandag 08 mei 2017

Het zit er weer op, een jaar voorbereiding voor een tweedaagse finale. Dat we het zondag de hele dag droog konden houden, is al een klein wonder, vergeleken met de rest van België. De 20e editie was er eentje om te koesteren. De inrichting van de festivalweide was een hele verbetering met de voorbije jaren en het aanbod van de food trucks was lekker en gevarieerd. Activiteiten in overvloed en vooral een grote inzet van heel wat vrijwillgers. Dit waren duidelijk opnieuw de dorpsfeesten zoals dat bij de start, 20 jaar geleden, voorzien was. De professionele aanpak van de VZW Doendervolk heeft duidelijk resultaat: de Meifeesten staan er terug, beter dan ooit en het publiek heeft dat duidelijk begrepen.

Natuurlijk zijn hier en daar verbeteringen mogelijk. De muzikale animatie blijft in het geheel een zwak broertje, al was het optreden van "Steam Factory" op zaterdagavond een echte topper. Maar het aperitiefconcert en de andere muzikale acts kwamen niet echt tot hun recht. Voor een deel ligt dat zeker aan het budget dat sowieso beperkt is, maar de weide zou er alleen maar nog sfeervoller van worden.

Zo evident is het niet om een dergelijke organisatie op poten te zetten. Er komt heel wat logistiek en mankracht bij kijken maar de VZW Doendervolk heeft alle troeven in handen! 

Op naar volgend jaar voor de 21e editie. Als we het mooie weer op tijd bestellen, komt het zonder twijfel in orde.

Een dikke proficiat aan al wie meegewerkt heeft. 

In bijlage vind je de resultaten van de Holar & Isca Highland Games.

Daarnaast ook een overvloed aan foto's. (KarelVA en JanVA)

 

BijlageGrootte
PDF icon Uitslag Highland Games Mannen 2017.pdf194.22 KB