Geen bloemen voor Felix Sohie's graf

zaterdag 08 nov 2014

Volgend jaar is het een speciaal jaar voor de fans van Felix Sohie, de grondlegger van de druiventeelt onder glas, de man die onze gemeente op de weg van welstand bracht, in de 19de en de 20ste eeuw. In 2015 is het 150 jaar geleden dat Felix werd geboren.  Een belangrijk man verdient een groot feest en dat zal er volgend jaar waarschijnlijk wel komen, zeker?

Anders is het gesteld met zijn laatste rustplaats op het kerkhof. Terwijl haast niemand vergeten wordt, staat zijn graf er verlaten en kleurloos bij. Geen bloemen op deze 1ste november voor de man die je zonder schroom dé Hoeilaartse ereburger bij uitstek zou kunnen noemen. Verdient de man ook buiten de jubileumjaren geen bloempot? Al is het maar uit dankbaarheid voor wat hij voor Hoeilaart gedaan heeft.

Veel volk trouwens vandaag op het kerkhof dat dankzij het zomerse weer een aangename plek was, waar tal van mensen blij waren elkaar eens te ontmoeten en een babbeltje te slaan. Met wat gelukkig, ze geven voorlopig nog geen vriestemperaturen, blijft de kleurenpracht bij de graven nog een tijdje voortduren.

Klik hier voor enkele foto's!

2031 keer gelezen