Coronacijfers in Hoeilaart nog altijd prima! Overijse +2

donderdag 16 jul 2020

Het was al een tijdje geleden dat we cijfers publiceerden over de COVID-19 epidemie. Vandaag, donderdag 16 juli, doen Hoeilaart en Huldenberg het voorlopig nog altijd prima met geen besmettingen de voorbije zeven dagen (en langer). Overijse heeft met +2 de grootste stijging in de druivenstreek. Tervuren en Watermael-Bosvoorde tellen elk één nieuwe besmetting. Terhulpen houdt ook de nul.

Een pluim voor de Hoeilaartse handelaars die de regels bijzonder goed volgen en die iedere klant op zijn verantwoordelijkheid wijzen. Het is nu zeker het moment niet om de teugels te vieren. Jammer dat de horeca aan het station van Groenendaal veel minder bekommerd is om de regels. Ondanks de controle van de politie is het er in de late avond bijna elke avond bijzonder druk en staan de klanten vaak tot buiten zonder de social distancing te handhaven. Jammer.

Met het warme weekend dat voorspeld is, kunnen we maar hopen dat ook daar de houding verandert, net als bij sommige sportclubs. Vieren kan maar graag zoals het vandaag moet, ter bescherming van familie en vrienden!

Wie dit weekend met vakantie vertrekt, wees voorzichtig maar vooral, geniet ervan!