Nieuw restaurant in de Weemstraat: "Huyskamer hof ten DOORE" (fotoalbum)

zaterdag 09 jan 2016

Het nieuwe jaar zorgt ervoor dat Hoeilaart opnieuw de geboorte meemaakt van een gloednieuw restaurant. Sofie Stroobants en Jan Neyens hebben een oud-serristenhuis in de Weemstraat, dat ooit toebehoorde aan Sofie's grootvader, Theodoor Vanderperren (dikken Doore), omgebouwd tot een schitterend huiskamerrestaurant. Wij gingen een kijkje nemen en zagen een bijzonder sfeervol interieur met een gezellige openhaard: de ideale plek voor een heerlijk topklasse dineetje . Sofie en Jan hebben er echt werk van gemaakt zoals de foto's (zie album) bewijzen.

Het concept is origineel: het probeert naast het culinaire ook een sociale functie aan te bieden. De trend en cultuur van gezellig uit eten gaan, gecombineerd met persoonlijk contact van de gastvouw en -heer, en een thuisgevoel, creëren de ideale sfeer om te genieten van een avondje uit. De keuken staat voor een 'no nonsense stijl' met heerlijke ingrediënten en met liefde gebrouwen. Wekelijks wordt er één menu van 3 gangen geserveerd, zoveel mogelijk met streek- en seizoensgebonden ingrediënten. Voor de kinderen is een aangepast menu mogelijk.

Het restaurant is open op donderdag- en vrijdagavond vanaf 18u, enkel op reservatie. Daarnaast kan van de accommodatie gebruikt gemaakt worden voor feestjes, drinks, recepties, BBQ, party ... Op zaterdag en zondag is het restaurant open voor groepen van minimum 12 personen. Enkel op afspraak.

Wij wensen Sofie en Jan veel succes met de nieuwe zaak! Smakelijk.

Hieronder vind je de menu's voor de volgende drie weken:

14 en 15 januari

Toast champignon met verse kruiden

***

Steak (blanc-bleu) friet met verse bearnaise saus en veldsla

***

Dame Blanche

€ 34,00 / persoon

 

21 en 22 januari

Salade met grijze garnalen en witloof

***

Been hammetje met zachtmosterdsaus en erwten puree

***

Chocoladetaart

€ 32,00 / persoon

 

28 en 29 januari

Avocado met champignons en gedroogde parmaham

***

Roodbaars en kabeljauw in savooikool met verse kruiden en gebakken rijst

***

Tiramisu met peren

€ 34,00 / persoon