Wat een verjaardagsfeest! Reintje 30 jaar (fotoalbum)

zondag 25 feb 2018

Zaterdagavond vierde toneelgroep Reintje zijn 30ste verjaardag en dat werd een schitterend feest met een mooi opgezette tentoonstelling en veel sfeer. Rond 19u verzamelden de eerste genodigden zich in de serre van het GC Felix Sohie voor de receptie. Reintje speelde in die 30 jaar een kleine 80 toneelstukken waarin alles samen zo'n 450 acteurs meespeelden. Die waren allemaal uitgenodigd voor een stevig feestje. Het huidige bestuur had tijd nog moeite gespaard om alle medewerkers in de watten te leggen. Het werd een avond die bol stond van herinneringen die dankzij de groots opgezette foto- en videotentoonstelling weelderig te voorschijn kwamen. 

Het officiële gedeelte bracht de voorbije voorzitters voor de micro: Paul Vanloo,  Jan Vanderstraeten en Joost Bogaert schetsten hoe de vereniging tot stand kwam en wat er de voorbije jaren allemaal gepresteerd is (de speech van Jan Vanderstraeten vind je onderaan in bijlage). Huidig voorzitster, Kim Vanderstraeten, nodigde na deze hulde iedereen uit voor het buffet, de verjaardagstaart en de dans. Voor dat laatste was de covergroep "Steamboat Factory' uitgenodigd en dat was een schot in de roos.

30 jaar toneelgeschiedenis is moeilijk te vatten in een kort bericht. Het is het resultaat van de inzet en samenwerking van honderden medewerkers die bij elke productie een klein wonder verrichten. Jeugd, jongvolwassenen en volwassenen, allen vonden ze hun plaatst en beleefden ongetwijfeld de mooiste momenten van hun leven tijdens een van de vele producties, want laat hier geen twijfel over bestaan: toneel is magisch.

In die 30 jaar heeft toneelgroep Reintje een bijzonder grote rol speelt in het samenbrengen van Hoeilanders en het versterken van de Hoeilaartse gemeenschap en het Vlaamse karakter van onze gemeente. Een dikke proficiat is dan meer dan verdiend. Reintje weet duidelijk hoe je een verjaardag moet vieren. Knap gedaan.

Foto's: JanVA

Wil je meer te weten komen over toneelgroep Reintje, gebruik dan onze zoekfunctie op Hoeilander.be en ontdek alle foto's en video's die we sinds 2010 over hun producties publiceerden.

BijlageGrootte
PDF icon SPEECH Jan Vanderstraeten.pdf53.69 KB