Hoeilaartse Merlodieën (deel 1)

woensdag 12 jul 2017
17252 keer gelezen
play video

Voor de "Nacht van de Geschiedenis" stelde Jan Van Assche op 21 maart  een lezing samen over de geschiedenis van de Hoeilaartse muziek. Bijgestaan door een live orkest en het koor Sopraline vertelt '"Hoeilaartse Melodieën" het verhaal van anderhalve eeuw muziek in onze gemeente, vooral in functie van het verenigingsleven. Désiré Leclerq, Victor Goossens en Marcel LImme zijn de belangrijkste componisten, maar ook in de muziek van Albert Michiels, Willy Devis, Luc De Cnop, Raymond Mat, Willy Vervloet en Jan Van Assche herleeft het verleden.

Dit eerste deel behandelt de periode van 1866 tot net voor Wereldoorlog II met o.a. het Hoeilaartse Feestlied, LIndeke's Feestlied, de revues ... 61 minuten documentaire over bijzonder mooi Hoeilaarts erfgoed, vlot gebracht en met humor. Deel 2 volgt over enkele weken.

Jan Vanderstraeten tekende voor de videomontage en samen met Philip Maes ook voor het camerawerk. DoenderTV wenst hen uitdrukkelijk te danken voor deze knappe prestatie.

Muzikaal wordt deze documentaire gekleurd door Willy Vervloet (piano), Alex Puttemans (klarinet), Koen Mertens (fagot), Willy Devis (accordeonkeyboard) en Sopraline (zang).

Veel plezier met 'deel 1!

©DOENDERTV - Hoeilander.be 2017