Biesmanslaan volgend jaar in parcours Ronde van Vlaanderen

maandag 29 aug 2016

Er is op Facebook heel wat te doen om de herstelling die vorige week is uitgevoerd aan de A. Biesmanslaan in het centrum van onze gemeente. Blijkbaar hadden sommige  Hoeilanders verwacht dat er een nieuw laagje asfalt zou aangelegd worden zodat deze drukste straat van Hoeilaart weer wat uitstraling, wat aanzien krijgt. Maar niets is minder waar. Met een overvloed aan enthousiasme en gietasfalt is men de barsten en gaten te lijf gegaan met voor sommigen, twijfelachtig resultaat tot gevolg. De gaten zijn misschien gedicht maar de straat is er wel wat hobbeliger door geworden. Enkele 'wielerliefhebbers' maken gewag van een nieuwe 'Patersberg' die zo in de Ronde van Vlaanderen zou passen.

Was het geld op om een laagje asfalt te leggen? Of was er te weinig tijd? Wie zal het zeggen. Of zou er  voor deze drukte laan geen toekomstplan bestaat zodat de ene dringende en voorlopige herstellingen de andere opvolgt, al meer dan 10 jaar.

Ooit zal het er toch van moeten komen en het is maar de vraag of het zinvol is te wachten op subsidies van de Vlaamse Gemeenschap,  Je bent zo tien jaar verder. Zo duur is een nieuw laagje asfalt nu ook niet en gezien de dagelijkse drukte en het belang van deze laan, is die binnen een aantal jaren toch weer versleten.

Origineel is de A. Biesmanslaan nu wel. Je zal ver moeten reizen om een zelfde lappen deken te vinden.

Om dit bericht met een grote levenswijsheid af te sluiten: smaak en kleuren verschillen nu eenmaal!

5658 keer gelezen