Vanaf 3 mei 2015 - parkeerschijf in het centrum verplicht!

zondag 03 mei 2015

 

Vanaf maandag 4 mei wordt het dorspcentrum 'Blauwe Zon'. Dat betekent dat je verplicht bent om je parkeerschijf te plaatsen.

 

Waar?

 

Op en rond het Gemeenteplein, in de Marcel Félicéstraat, Henri Caronstraat, Joseph Jolystraat, Felix Sohiestraat en op het stukje Mariënparking tegen de Albert Biesmanlaan.

De regels

  • Maximaal 3 uur parkeren.
  • Gratis maar parkeerschijf gebruiken. Plaats de schijf goed zichtbaar achter de voorruit van je wagen!
  • Geldt van maandag tot en met zaterdag van 9 tot 18 uur, uitgezonderd op zon- en feestdagen.
  • Voertuigen met een mindervalidenkaart hoeven geen parkeerschijf te plaatsen. Deze kaart vervangt de parkeerschijf.
  • Op overtredingen staat een boete van 20 euro.

Parkeren voor langere periodes

Vooral voor de bewoners en voor wie in het dorpscentrum werkt, is het goed om weten dat je buiten de blauwe zones onbeperkt kan parkeren op de Felix Sohieparking, de Mariënparking (gedeelte tegen Den Travoo), de Borreweg, de parking Jan van Ruusbroecpark, de parking Baron de Man d’Attenrodestraat, langs de Overijsesteenweg en de J.B. Charlierlaan. Na 6 uur ’s avonds en voor 9 uur ’s morgens is het ook toegestaan om voor langere periode te parkeren in de blauwe zones zelf. Er worden geen bewonerskaarten voorzien.

Zowel kort- als langparkeren blijven gratis. De politie zal aanvankelijk sensibiliserend optreden maar rekent erop dat iedereen er zo vlug mogelijk een gewoonte van maakt om een parkeerschijf te gebruiken.

7167 keer gelezen