Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

100 jaar houtnijverheid in het Zoniënwoud

12 apr 2015, 11:00 - 13:00

Locatie: Bosmusuem - Groenendaal

Organisator: Samenwerking van diverse verenigingen

Nu zondag 12 april vertelt Charles Marien (Finaspan) over 100 jaar houtnijverheid aan de rand van het Zoniënwoud. De familie Marien is reeds vier generaties actief in de hout- en bouwsector. Het begon met Louis Mariën, de stichter van het bedrijf, hij anticipeerde op de noden van de markt toen hij zijn handel in bouwmaterialen uitbreidde met een zagerij. Zo kon hij meer dan 40.000 serres bouwen in de streek van Hoeilaart, wereldberoemd voor zijn lekkere druiven. Daarnaast produceerde hij tot 15.000 druivenkisten per dag. Zoon Charles, architect, nam na de Eerste Wereldoorlog het roer over. Hij breidde de bedrijfsactiviteiten uit tot het ontwerpen en bouwen van de typische ‘serristenhuizen’ met spitsdak en dakterras die de druivenstreek zo fraai maken.

  • Wanneer:   Lezing op zondag 12 april van 11u00 tot 13u00
  • Waar:   Bosmuseum Jan van Ruusbroec, Duboislaan 2 in Hoeilaart (Groenendaal)
  • Deelname:   gratis
  • Inschrijven:   is aanbevolen, de plaatsen zijn beperkt. Voor meer informatie: Iris Buedts, telefoon: 03 205 17 58 of mail: iris.buedts@c-v-n.be
  • Na de lezing verzorgt NGZ een wandeling met het thema Het Zoniënwoud als productiebos, vertrekkend vanaf het Bosmuseum. Afstand:   ongeveer 7 km. Hiervoor hoef je je niet in te schrijven

De Zondagen van het Museum zijn een samenwerking van het Centrum Voor Natuur- en milieueducatie, Agentschap voor Natuur- en Bos, Natuurgroepering Zoniënwoud vzw en Inverde.

 

2421 keer gelezen