Amfibieënwandeling Tervuren - 'Amfibieën in een biodivers landschap’

15 mei 2022, 14:00 - 17:00

Locatie: Vlaktedreef Tervuren

Organisator: NATURA Zoniën

‘Biodiversiteit’ is een vlag die een ruime lading dekt. Het is een vreemd woord waar vele mensen nog nooit over hebben gehoord.

Het is een allesomvattend woord voor de vele soorten dieren, planten en andere levende organismen die voorkomen op aarde. Al deze levensvormen houden de natuur in evenwicht en zorgen voor een productieve natuur. Dat is biodiversiteit in een notendop.

Tijdens deze wandeling kijken we vanuit de praktijk, meer specifiek, naar de vele soorten amfibieën in het Zoniënwoud, hun leefgebieden en de hindernissen die zij moeten overwinnen tijdens de voorjaarstrek. We bezoeken een heringericht gebied dat de biodiversiteit ten goede komt en onze amfibieën beter zal beschermen.

De natuurgidsen gaan je stapsgewijs laten kennis maken met onze inheemse kikkers, padden en salamanders, waar ze leven en wat eten ze. We speuren aandachtig het bos, de oevers van de poeltjes, en de weilanden af naar deze dieren. Want ook in mei vind je de amfibieën overal.

Deze begeleide wandeling is ongeveer 6 km lang en gaat door in de heuvelachtige gedeelten van het arboretum.

Praktische afspraken :

Voor wie : Voor iedereen (jong & oud) zonder specifieke voorkennis

Datum & uur : Zondag 15/05/2022 om 14u

Tijdsduur : Ongeveer 3u

Deelnameprijs : Volwassenen = 5€ / Kinderen < 12j. = 2€ / Leden NATURA Zoniën = 2€

Aantal deelnemers : Max. 40 personen

Inschrijvingen en meer info bij NATURA Zoniën - 0471/770.712 - of naturazonien@hotmail.be

Ga ook een kijkje nemen in de tab 'Nuttige informatie'

Belangrijk: De ingeschreven deelnemer krijgt, enkele dagen voorafgaand aan de wandeling, een mail met de laatst actuele informatie.

901 keer gelezen