Het groot Hoeilaarts verkiezingsdebat

04 okt 2018, 20:00 - 22:00

Locatie: GC Felix Sohie - Theaterzaal

Organisator: Seniorenraad, Gros, Cultuurraad

Op donderdag 4 oktober 2018 om 20 uur is er in de theaterzaal van het GC Felix Sohie een openbaar verkiezingsdebat tussen Hoeilaartse kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad. Het debat zal worden gemodereerd door dorpsgenoot en voormalig VRT-journalist William Van Laeken. De organisatie is in handen van de Seniorenraad, de Cultuurraad en de GROS. De toegang is vrij.

De gemeentelijke adviesraden willen die avond niet de nadruk leggen op de overeenkomsten, maar op wat de vier partijen van elkaar onderscheidt, zodat de kiezer weet op welke punten ze van elkaar verschillen. Iedere inwoner kan vragen insturen; liefst prikkelend en kort geformuleerd of in de vorm van een stelling waar de vier partijwoordvoerders hun tanden op stuk mogen bijten.

Iedereen kan vragen sturen!

Heeft u zo’n brandende vraag? Stuur ‘m dan uiterlijk 2 oktober per e-mail naar verkiezingenhoeilaart@gmail.com of geef de vraag in een envelopje af bij de balie van het GC Felix Sohie of in de brievenbus van de gemeentelijke dienst Vrije tijd.

William Van Laeken zal de vragen groeperen en er voor zorgen dat zoveel mogelijk wensen en bekommernissen van Hoeilanders tijdens het debat aan bod komen. De briefjes met de kiezersvragen zullen op 4 oktober in de grote zaal ter inzage liggen. Het is vrij om uw vraag te ondertekenen met uw naam of niet. Het allerbelangrijkste is dat het een vraag is die de verschillende standpunten van de politieke partijen duidelijk zal maken.

Tijdens de avond zullen de partijen de degens kruisen over seniorenbeleid, ontwikkelingssamenwerking, de rol van de adviesraden, veiligheid, cultuur, integratie en onderwijs, armoede, intergemeentelijke samenwerking en nog veel meer.

513 keer gelezen

1 reactie

afbeelding van jan lenaerts
Waarin onderscheiden de verschillende partijen zich van elkaar, en welk verschil is doorslaggevend voor mijn keuze? We hopen op die vraag een antwoord te krijgen door dit debat.