JAZZ at FELIX'

11 feb 2016, 20:30

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: 5 voor 12

 

 

FRERICHS - MACHTEL - DE WAELE

Bram Delooze, musiceert op dit ogenblik in New York en wordt vervangen door Rembrandt Frerichs.

Rembrandt Frerichs, Jos Machtel en Matthias De Waele leerden elkaar kennen in het project van Wilfried Van den Brande rond de muziek van Cole Porter. Na tal van concerten met dit project hadden ze de smaak te pakken om in trio te spelen. Het eerste concert was zo magisch dat ze besloten ermee verder te gaan.

Ze zijn alle drie sterk beïnvloed door de Amerikaanse jazztraditie maar ze staan open voor alle invloeden die ze op hun weg tegenkomen, zowel uit de klassieke muziek, geïmproviseerde muziek als wereldmuziek. Hierdoor klinkt het trio heel fris en onbevooroordeeld.

Een van de hoogtepunten van het North Sea Jazz Festival” schreef Jazzmagazine over pianist en componist Rembrandt Frerichs. Een betere aanbeveling is nauwelijks denkbaar. Rembrandt speelt en componeert in de voorhoede van de Europese jazz, denkt niet in hokjes en vult het podium even gemakkelijk met improvisaties als met stukken die zijn geïnspireerd door klassieke muziek.

 

Inkom: Leden en vvk: 8 euro – Kassa: 10 euro – abo 1,2,3… 7 euro 

 

Info en reservaties: www.5voor12hoeilaart.be of reserveren@5voor12hoeilaart.be

 

 

 

 

628 keer gelezen

1 reactie

afbeelding van jan lenaerts
Het concert vindt plaats in de Theaterzaal zodat we tenvolle van het pianospel van Rembrandt op de vleugel kunnen genieten!