JAZZ at FELIX' druivenfestival - Daahoud Salim Quintet (video)

17 sep 2017, 11:00 - 17:00
play video

Locatie: GC Felix Sohie - Theaterzaal

Organisator: 5 voor 12 ism Druivenfestival

JAZZ at FELIX’ seizoen ’17 –‘18: In 2008 begonnen we met de jazz concertjes in Jeugdhuis Phobos, na de opening  van het GC Felix Sohie, verhuisden we naar de cafetaria, waar we nu ons zesde seizoen aanvatten. Ondanks 2 afgelaste concerten mogen we het vorige seizoen als bijzonder geslaagd noemen. Met een gemiddelde van 61 toeschouwers, hebben we ons streefcijfer eindelijk bereikt. Jazz at Felix’ wordt stilaan een begrip in Hoeilaart en de Druivenstreek.

Dankzij de steun van de gemeente en van ‘Jazz met Pit’, het promotieplatform voor jazz in de Druivenstreek, vandaar die (druiven)pit en niet te vergeten, een negental sponsors, kunnen we een kwaliteitsvolle programmering uitbouwen. Op die manier hopen we toch een klein beetje de  jazz- traditie die Albert Michiels in Hoeilaart heeft opgebouwd, verder te zetten.

Door de mond aan mond reclame onder jazz muzikanten, hebben we ook  in het jazzwereldje een degelijke reputatie opgebouwd. Men komt graag in Hoeilaart spelen, omdat er hen een aandachtig en enthousiast publiek opwacht, omdat de catering er fantastisch is, en omdat er zonder veel contractuele poespas een avondje muziek kan gemaakt worden. De aanvragen om te komen spelen lopen wekelijks binnen, wat soms leidt tot ambras van de keus, zoals ze in ’t Frans zouden zeggen.

Het Druivenfestival met ‘Zondag Jazzdag’ op 17 september biedt ons de kans om ons winterprogramma in de picture te zetten. Naast de briljante winnaars van het B-Jazz contest in Leuven (de opvolger van Jazz Hoeilaart), het Daahoud Salim Quintet, zult u vast ook kunnen genieten van de ‘kleine’ big band van Dree Peremans, Rebirth Collective. Swingen zal het in alle geval doen op zondagmiddag, vanaf 11uur in het GC of ervoor bij mooi weer, bovendien helemaal gratis!

1037 keer gelezen