Johan Op de Beeck - LEOPOLD II (lezing)

13 okt 2020, 20:00 - 22:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Davidsfonds Hoeilaart

Was Leopold II (1835 - 1909) een grote koning of een massamoordenaar? De vorst regeerde vanaf 1865 tot aan zijn dood in 1909 over België en was gedurende 23 jaar de soeverein van Congo-Vrijstaat. Johan Op de Beeck onderzoekt zijn echte verantwoordelijkheid daar.  Leopolds leven omvatte echter veel meer dan het koloniale verleden van België. De koning vocht voor de defensie en de economische onafhankelijkheid van zijn prille natie. In zijn omgang met staatshoofden en media getuigde hij van sterk staatsmanschap, zoniet van doortrapte sluwheid. Hij regeerde over België in een van de woeligste periodes. Controversieel is ook zijn privéleven, vol koppigheid, avontuur, bizar gedrag en overspel.

Na Napoleon en De Zonnekoning schrijft meesterverteller Johan Op de Beeck opnieuw

een pageturner over een van de belangrijkste en kleurrijkste historische figuren uit de geschiedenis. Een meeslepend levensverhaal, actueler dan ooit.

Dinsdag 13 oktober om 20 uur – GC Felix Sohie

Tickets online verkrijgbaar via www.felixsohie.be of bij Wim aan de balie van het GC Felix Sohie. Wegens Corona moet vooraf gereserveerd worden. Ticketprijs €8.

1573 keer gelezen