Magaij en 'Swoi, de serrist' dit weekend in GC Felix Sohie

28 sep 2019, 18:00 tot 29 sep 2019, 18:00

Locatie: GC FeliX Sohie

Organisator: Davidsfonds Hoeilaart

Tijdens het cultuurweekend van het Davidsfonds is er een bescheiden gelegenheidstentoonstelling van Magaij. Tekenaar en muzikale duizendpoot Magaij (Marc Gaij) bracht zijn jeugd door in Watermaal Bosvoorde, verhuisde nadien naar Tervuren en is naast geestelijke vader van stripfiguur Flavi, Jakke en Jonas en Imelda ook musicus en scenarioschrijver.

Eind jaren tachtig introduceerde hij het figuurtje Flavi, die als minstreel, samen met zijn kompaan Ridder Peynsaert heel wat avonturen in een middeleeuws kader beleefde. Met zijn reeks Jakke en Jonas stond hij  aan  de wieg van  Flavirama, een themapark met een sprookjesbos vol stripfiguren. Hij is ook de eerste die het gewaagd heeft om een beeldverhaal  in  het Tervuurs dialect te tekenen: “De beleivenisse van Jakke en Jonas, betoeverd doï ’t gaïd.

De tandem Marc Gaij en Alain Vossen realiseerde in 2016 de succesvolle stripreeks Imelda met een eerste album ‘Imelda en de beelden van Mabinge’voor het Stars & Strips-project in Tervuren. Magaij ontwierp en tekende de figuren, schreef de dialogen en Alain Vossen verzorgde de achtergronden, decors en landschappen.

In 2017 werd op vraag van het Duisburgse Feestcomité Swoi de Serrist geboren. Deze werd geïntroduceerd als mascotte voor de wandelzoektocht voor kinderen. Op deze manier blaast deze kleurrijke figuur al een paar jaar de wonderbaarlijke teelt van de tafeldruif nieuw leven in.

In opdracht van Toerisme Vlaams Brabant (Druiventro(t)s) tekende Magaij in 2019 kleurplaten die verspreid werden als onderleggers. Hierop waren Swoi en Sollange te zien op huwelijksreis in vier verschillende druivengemeenten (Hoeilaart, Tervuren, Huldenberg en Overijse). Als promotiestunt liet het Duisburgse feestcomité in datzelfde jaar Swoi nog (virtueel) trouwen in de Katharinakerk met zijn geliefde Solange, een serristendochter uit… Maleizen. Rond deze figuur is Magaij momenteel een gagstrip aan het uitwerken.

Dit weekend, vrijdagavond, zaterdag vanaf 18 uur en zondag vanaf 11 uur tot 18 uur.

2451 keer gelezen