MORGEN !!! Nero in muziek (aperitiefconcert 1 mei)

01 mei 2023, 11:00 - 12:15

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Plezant & Interessant (Davidsfonds)

Hoe klinken de figuren uit de stripreeks "Nero" van Marc Sleen? Die opdracht gaven we Willy Vervloet ter gelegenheid van het jublieumjaar '75 jaar Nero- 100 jaar Marc Sleen'. Hoe vertaal je Nero in muzieknoten en komen die karakters op de piano dan echt tot leven?Wil je dat weten? Kom dan op 1 mei om 11 uur naar dit unieke aperitiefconcert.In het voorprogramma speelt Iris Keijzer (9 jaar). Meer info op Hoeilander.be. Tickets op https://ticketshop.ticketmatic.com/den_blank/felixsohie of in het GC Felix Sohie.

Willy Vervloet draait al meer dan 25 jaar mee in de muzikale Druivenstreek. Zo componeerde hij de muziek voor de musical "Keizer Karel" van toneelgroep Tros,  voor 'in vuur en vlam' van het Druivenfestival 2000, is hij al sinds 2010 de vaste pianist van "Hoeilanders zingen Kerstmis', werkte hij mee aan 'Ik was "14 in '14", zette hij winnende gedichten op muziek ter gelegenheid van de gedichtenwedstrijd van de bib, creeërde mee de vier afleveringen van "Hoeilaartse melodieën in concert" en componeerde voor '"Felix, de musical" de reisthema's en Felix' ragtime' ...

Met deze Nero-composities tovert hij opnieuw een Hoeilaart muzikale mijlpaal uit zijn vingers. Tussendoor vertelt hij ook hoe hij bij al deze composities te werk is gegaan. Niet te missen.

Iris Keijzer is 9 jaar en brengt een kort voorprogramma aan de piano. Wie de ogen sluit hoort een uitzonderlijk rijke pianistiek klank van, laten we het maar eerlijk stellen, een wonderkind dat ook nog eens in Hoeilaart woont. Beleef een onvergetelijk moment en ja, je mag je oren geloven: dit is topklasse.

Afspraak op maandag 1 mei; een van de mooiste feestdagen van het jaar, om 11 uur in het GC Felix Sohie.

Nero in muziek is een samenwerking van 'Plezant & Interessant' Davidsfonds met de gemeentelijke dienst 'vrije tijd'.

464 keer gelezen