Nu zondag eerste 'Hoeilaart Zomert' met SAFAR REPUBLIQUE (video)

07 aug 2016, 11:00
play video

Locatie: Gemeenschapscentrum Felix Sohie (buitenpodium bij mooi weer)

Organisator: Gros/Cultuurraad

De volgende twee weekend valt er heel wat te beleven in en rond het GC Felix Sohie. Nu zondag 7 augustus is er het optreden van Safar Republique en volgende zaterdag komen Kaatje en Kamiel en worden alle zeilen bijgezet met het Sexy Summertime Festival. Met wat mooi weer en zin in plezier maken, wordt 'Hoeilaart Zomert' weer een uniek gebeuren!

Safar Republique (Safar betekent « reis » in het Arabisch) is eerst en vooral de ontmoeting tussen muzikanten afkomstig uit heel verschillende tradities. Het geheel klinkt als een heerlijke en evenwichtige mix van viool (met klassieke en latino tinten), een jazzy gekleurde gitaar en een Kamele N’goni (met zijn typische West-Afrikaanse melodieën). Dit alles wordt ondersteund door Arabisch geïnspireerde percussie. Het repertoire bestaat voornamelijk uit een fusie van originele composities en traditionele melodieën uit West-Afrika. Elk nummer nodigt uit om mee te reizen doorheen de arrangementen en de verschillende continenten waarop de groep zich begeeft. De wegen die Safar Republique bewandelt nemen je mee van melancholische sferen tot feestelijke oorden, en dit in een wirwar van harmonieën en meeslepende ritmes.

Bezetting: Sébastien Paz Ceroni - viool; Jan-Sebastiaan Degeyter - gitaar; Olivier Stroobant - kamele n'goni (soort west-afrikaanse harp) en Moulay Amine Kanzi-Belghiti - percussie.

1032 keer gelezen