Pinksterfeesten op Bakenbos (programma)

23 mei 2015, 17:00

Locatie: WIjk Bakenbos

Organisator: Wijkcomitee Bakenbos

Er is dit jaar bijzonder hard gewerkt aan het programma van de Pinksterfeesten. Veel animatie  en lekker eten en drinken. Komt daar nog mooi weer bij en dan is er geen zaligere plek dit weekend, dan op Bakenbos.

ZATERDAGAVOND 23/05/15

Mariahulde aan onze Lindeboom 17 u.

Gezellige wijkfeestavond met BBQ en dansavond - Prijs € 30 ,   kids € 15 (tot 12 jaar), dit tot de laatste uurtjes. Receptie vanaf 18 u.

EEN GREEP UIT HET ZONDAGSPROGRAMMA – BAKENBOS 24/05/15

10.30 u. Pinksterviering, gevolgd door de receptie

SNUFFEL- EN ROMMELMARKT 

Deelnameprijs = € 6 per 4 meters (kinderen tot 12 jaar gratis), Info op telefoonnr. 02/657 04 03 of    per email: devyver.loits@telenet.bevanaf 10 u.

BAKENBOS UITGEBREID EETFESTIJN  

Dit jaar nieuwe eetstandjes bij Bakenbosfeesten en een ruimer assortiment om onze trouwe bezoekers extra te verwennen. Bij goed of slecht weer hebben we voor elk wat wils zoals o.a. :

feestent

BBB (BakenBosBurger) : Hamburgers (zelfgemaakte voorhand gepocheerd) met broodje + saus  (mayo/ketchup/mosterd)

BBB + garniture: idem BBB + rauwkost

BBB Deluxe: hamburger + rauwkost + vinaigrette op bordje

Traditionele pensen  (wit en zwart) met broodje

Pirquin

Aspergesoepje, Maatjes, Hotdog

Bloemen Miranda

IJskreem, Barbapapa, Popcorn. Kom gerust een kijkje nemen en zeker eens proeven.

DE LEEUW GEKADERD

Bij helder weer kan je op Bakenbos de leeuw van Waterloo spotten, wij hebben hem voor jullie ingekaderd en dat naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de slag van Waterloo. De kader vindt je in de ‘Rue du Bakenbos’ op het grondgebied van La Hulpe   

NOGAL  NEIG

Is een Vlaams-Brabantse folkgroep die dankzij hoofdzakelijk eigen nummers, een ietwat aparte ‘sound' ontwikkeld heeft. De groep bouwde een reputatie op als ambiance-maker tussen de tafeltjes en dichtbij de mensen, maar verzorgt ook meer ernstige feestelijkheden. Mede dankzij het uitgebreid repertoire (folk, kleinkunst, meezingers, liekes uit de 'oude doos', dialect, Iers, voor elk wat wils...) passen zij zich aan elke gelegenheid en publiek aan.

De grote verscheidenheid aan instrumenten (viool, contrabas, accordeon, gitaar, mandoline, fluitjes allerlei, doedelzak, sax(en), ocarina, draailier, lepels en andere percussie...) zorgt voor een steeds afwisselende en boeiende klankkleur. Altijd anders, maar altijd ‘NOGAL NEIG’!

14 u. Decat  - 14..30 u  Pirquin  – 15 u. Alsteens  -  15.30 u.  Lindeboom  – 16 u.  tent – 16.30 u. Neerhoftentoonstelling

TWO COVER UP

Is een  streekband  die zal optreden aan de “Garage Pirquin”  aan de traditionele kriek en geuze tap.

14 u. – 15 u. – 16 u.

KUNST OP BAKENBOS

Verschillende kunstenaars van de streek exposeren hun werken  in de ‘Garage Pirquin’

Met  onder ander David Filé, Claudia Heim, Eddy Derom 

Opent om 11 u

DE FANFARE  'DE TURFSTEKERS'

Komt uit  Terlanen -  Overijse en zullen op straat langs de  snuffelmarkt optreden.

14 u. feesttent  - 14..30 u Neerhoftentoonstelling   – 15 u. Decat  -  15.30 u.  Pirquin  – 16 u. Alsteens  – 16.30 u. Lindeboom.

MUZIEK MOBIEL  MOOSS  en  SPRINGKASTEEL  (VOOR KINDEREN)

Ruim baan! We halen de Muziek Mobiel van stal en dat zal je geweten hebben! Hij ziet eruit als een bescheiden aanhangwagen, maar eenmaal opengeklapt geeft hij een ongelofelijk aanbod aan klinkende mogelijkheden prijs. Je kan je volledig laten gaan: op de conga’s, de gestemde klokjes, allerlei verschillende trommels, een elektronisch orgel, met stemeffecten ... Heel kleine geluidjes of loeihard. In je eentje of met een hele groep. En dan spreken we een en ander af en voor je het beseft, ben je een heus muziekstuk aan het spelen. Zomaar uit het niets! Een orkest in een aanhangwagen. Geestig geweld dus.

Op (en aan en rond en in) de Muziek Mobiel.   Het optreden is voorzien aan de feesttent.

Van 14 u. tot 17  u.

GRAFFITI WORKSHOP   (VOOR KINDEREN)

In een workshop nemen we een groep van 15 tal  jongeren leeftijd  9 – 12 jaar mee in het verhaal van graffiti en brengen we hen de beginselen van het graffitispuiten bij. Eerst maken ze een typische graffititekening (tag) op papier, om die daarna op een paneel te spuiten. Er wordt gevraagd  om in te schrijven bij “Bloemen Miranda” en het kost 5€.

Plaats ; Tent  en afwerking rechtover de “Rue du Bakenbos”.

Vanaf 14 u. feesttent

DIEREN NEERHOF

Tentoonstelling.

Vanaf 13 u.

KERMISATTRACTIE   (VOOR KINDEREN)

Clown Stoffel maakt in een oogwenk de meest uiteenlopende ballonfiguren, verwacht je niet aan een gewoon hondje ... maar aan leuke, eigentijdse creaties. Hij is in 2009 uitgeroepen tot de Clown Idool van Amerika. In korte tijd voorziet hij talrijke kinderen van een ballonfiguur, ze zijn er dol op, niemand gaat naar huis zonder ballon.  Je kan hem op zondag vinden aan de kermisattracties.

Bij   “Bloemen Miranda”. Er is een tap voorzien

Vanaf 14 u.

FIETSATTRACTIES  (VOOR KINDEREN ) 

Dit zijn speciale fietsen waarmee kinderen rondjes kunnen  maken op straat. Jozef Kumpsstraat  vanaf  nr. 15  tot de Carrefour  

Vanaf 14 u.  tot  17 u.               

MUSCALOCO SLOTCONCERT   

Een Murga fanfare is een hedendaagse straatfanfare die werkt rond muziek, dans, woord en kostuums en verbonden is met een straat, buurt of regio.  In Overijse werd door De Kerselaar en Cultuurcentrum Den Blank zo een fanfare opgericht. Muscaloco is echter geen gewone Murgafanfare. Het is bovendien een uniek inclusieproject. Mensen met en zonder beperking dansen, zingen en musiceren samen. Het is dus een muziekgroep van een dertigtal personen die werken rond zang, dans en muziek. Uniek in Vlaanderen is het feit dat personen met een beperking geïntegreerd worden in het geheel. Qua muzikanten telt de groep een viertal accordeonisten, een hobospeler, verschillende percussionisten (djembé, conga), een contrabassist, een harmonicaspeler.

17u.  in de feesttent.

MAANDAG  25 MEI

Gezinswandeling maandag namiddag in de streek met vertrek aan feesttent. Voor de wandeling: vertrek tussen 13 uur en 14uur. Over de route kunnen we nog niets zeggen. Vertrek en aankomst aan de Bakenbos. Ze moeten rond 16 uur terug binnen zijn.

3293 keer gelezen