Rhythm and Choir (concert)

17 mrt 2019, 15:00 - 17:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Ruusbroeckoor

Op zondag 17 maart 2019 om 15u deelt het Ruusbroeckoor uit Hoeilaart  het podium van de Felix Sohie-theaterzaal  met een jong percussie-ensemble, Percussion on Stage.  Percussion on Stage is een collectief van slagwerkers olv Dimitri Dumon. Uitmuntende leerlingen van APKO (Academie voor Podiumkunsten Overijse-Hoeilaart-Tervuren) en de Jetse Academie Muziek-Woord-Dans spelen hierin mee. Maar ook oud-leerlingen, gemotiveerde muzikanten die na hun 10-jarig leerproces in de academie zich verder ontwikkelen in de uitgestrekte wereld van de percussie. Alle slagwerkinstrumenten komen aan bod. 

Het ensemble steekt  veel tijd en energie in muzikaliteit! Het verfijnen van melodieën, het grooven van trommels, ... met oog en oor voor detail ...

Het Ruusbroeckoor  o.l.v. Johan Sluys brengt  onder het motto “zingen is leven”  swingende populaire nummers als “The Rhythm of life” van de onlangs overleden Cy Coleman, “We zullen doorgaan” van Ramses Shaffy, “Boum” van Charles Trenet en vele andere bekende liedjes.  Ze worden hierbij begeleid door Annemie Moens aan de piano, Katlijn Perneel (fluit) en Melvin Matteï (percussie).

Per verkocht kaartje gaat € 1 naar het scholenproject  ‘Ekimanyelo’  in Lodja  (Congo) van ons koorlid Lut van Steen. 'Ekimanyelo'  betekent  in  het  Otetela (of Kitetela ,de plaatselijke taal) 'ijver, vlijt, bijstand'.  “Onderwijs is het machtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen.” (Nelson Mandela)

Meer info over dit project op de website : http://home.scarlet.be/ekimanyelo/

Kaarten kosten € 7,50€ in het kader van “1,2,3 Hoeilaart”, € 8 in VVK en € 10 aan de kassa (kinderen - 12 jaar gratis). Kaarten zijn te verkrijgen bij de Dienst  Vrije Tijd  Hoeilaart en de koorleden  Tel. 02 657 05 19 ruusbroeckoor@gmail.com

228 keer gelezen