Sexy Summertime Festival 2015

08 aug 2015, 14:00

Locatie: GC Felix Sohie, Gemeenteplein 1, Hoeilaart

Organisator: Davidsfonds afdeling jeugd

De 6de editie van dit gratis familiefestival belooft er een te worden om niet snel te vergeten. Om 14 uur begint het festival met kinderact Lejo aangeboden door de cultuur- en jeugdraad. Daarna brengen 5 fantastische namen een zomerse mix van pop, latin, singer-songwriter en rock: Cafe Con LecheStien BovijnJacle BowJoy & Safar en Los Callejeros. Na zonsondergang kan er verder gefeesten worden op de afterparty met DJ Lady G en Da Munchies B2B Krisis. De afterparty gaat binnen door om de geluidshinder voor de buren tot een absoluut minimum te beperken.

Zaterdag 8 augustus is het eindelijk zover, net als de voorbije 2 edities vindt het festival ook dit jaar plaats in en rond GC Felix Sohie. Natuurlijk vergeet de organisatie niet dat het zomer is. W Speciaal voor de gelegenheid wordt er een groot zandstrand aangelegd waarin ook de allerkleinsten een hele dag kunnen rondstoeien. En als de zon echt schijnt, voorzien ze zelfs een zwembad! (zie video boven)

Waarom in de file richting zee staan als je ook in Hoeilaart aan het strand kunt liggen?

Het Sexy Summertime Festival promoot het Bourgondische leven en voorziet drank en lekkere versnaperingen aan lage prijzen. Zoals elk jaar staat ook nu weer een eigen cocktail in de aanbieding!

Vanaf dit jaar kan je het festival ook meemaken vanuit de V.I.P. zone, met een lekker driegangenmenu en 10 drankbonnen, dit voor maar 50 euro. Houd zeker onze facebookpagina in de gaten want daar zullen de komende maanden verschillende V.I.P. tickets te winnen zijn.

Het Sexy Summertime Festival is een organisatie van Davidsfonds Hoeilaart – jeugd, in samenwerkig met de gemeente Hoeilaart, de Vlaamse Rand en de provincie Vlaams-Brabant.

Facebook.com/sexysummertime

Extra info over de bands:

Cafe Con Leche

Opzwepende ritmes gekruid met een uptempo reggae, stevige ska, frivole balkan, speelse cumbia en meeslepend chanson in een overdonderende show! Cafe Con Leche stond de afgelopen jaren op talloze podia in Nederland en België steevast garant voor booty shaking en andere feromoongerelateerde activiteiten. Ze doen onder andere denken aan Les Négresses Vertes, Tryo, Manu Chao en Dusminguet. Vul dit aan met Rude Boy-ska en Heptac-stijl en je hebt een originele en vrolijke band die iedereen aan het dansen krijgt! 

Stien Bovijn

"In 2010 zette de, toen nog onopgemerkte, Mollemse singer-songwriter Stien Bovijn haar eerste stappen richting haar muziekcarrière. Gebeten door het muziekvirus schreef ze passioneel aan haar eerste eigen songs, zelfondersteunend met haar ukulele. Enkele opnamesessies later stond ze volledig klaar met de eerste nummers van haar self-titled EP. Met radio-materiaal als 'Slow Down' en het altijd-weer-opwekkende 'Until The Morning Light' kaapte ze een plaatsje in de playlisten van zowel Radio 2 als MNM. 

Jacle Bow

(finalist De Nieuwe Lichting 2015 / Studio Brussel) klinkt als de wedergeboorte van The Faces, met de groove van Keith en de cool van Reed. Hoera, Rock 'n Roll is terug in 't land! Gedaan met melanchonische dreampop! Geen ijzige sferen, geen wazige Weltschmerz maar frisse Rock 'n Roll met melodie en finesse! JACLE BOW creeërde op 2 jaar tijd een eigen smoel. Spontane rock die doet terugdenken aan de golden years van Transformer, Exile On Main Street, A Nod Is As Good As a Wink... to a Blind Horse, Ringo, et cetera.

Geflankeerd door een ijzersterke ritmesectie: Joris Thys (drums) & Karel Van Mileghem (bas), pakt zanger/gitarist Jonas Bastijns je meteen bij het nekvel met zijn unieke stem. Hier en daar een vleugje Jagger/Richards doen je terugmijmeren naar die onbezonnen muziek van vroeger, zonder dat JACLE BOW daarvoor aan eigentijds karakter moet inboeten. Live wordt de band sinds kort versterkt door aanstormend talent Guillaume Lamont op lead gitaar.

Joy & Safar

Joy & Safar is een ensemble van muzikanten uit heel verschillende tradities; een samenwerking tussen zangeres Joy Simar, en de groep Safar Republique. Frontvrouw Joy brengt toegankelijke pop-soul composities, ondersteund door Arabisch geïnspireerde percussie, traditionele Malinese grooves en gedurfde rock tinten.

Los Callejeros

Deze Leuvense “globetrotting artivists” brengen een eigenzinnige sound waarin vrij geëxperimenteerd wordt met Afro-latingrooves, Etnic-folkmusic, reggaeskanks, jazz & rock invloeden, Balkanese zigeunerritmes en een tikkeltje Europese tranen. Urban slang poëzie over levensomvattende clichés & visies op wereldse thema’s staan klaar om uw verbeelding te prikkelen en u te vervoeren tot een hartverwarmend zuiders volksfeest.

2717 keer gelezen