Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_body() (regel 593 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_body() (regel 593 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Tentoonstelling Hoeilaartse kunstschatten bewaard en beheerd!

18 nov 2023, 14:00 tot 26 nov 2023, 18:00

Locatie: GC Felix Sohie (zaal Molenberg)

De heemkundige kring van Hoeilaart ontving de voorbije jaren heel wat documenten en voorwerpen om deze in zijn archief verder te bewaren: doodsbrieven, bidprentjes en foto’s, maar bijvoorbeeld ook werken gemaakt op school en zelfs schilderijen.  Daarnaast kocht de kring zelf ook enkele boeken, schilderijen, foto’s en muziekpartituren - die met ons dorp verbonden zijn - aan op veilingen. De laatste jaren werd er bovendien geïnvesteerd in restauratie. 

Om met zijn werking naar buiten te komen en iedereen de kans te geven van de schilderijen en documenten te genieten, organiseert de kring een tentoonstelling die gratis toegankelijk is. De verzamelde Hoeilaartse (kunst)schatten zijn immers patrimonium van iedereen

Van zaterdag 18 november tot en met zondag 26 november 2023 Dagelijks open van 14 tot 18 uur GC Felix Sohie, zaal Molenberg (boven de bibliotheek) Gratis toegang Iedereen welkom!

452 keer gelezen

1 reactie

Mooie tentoonstelling. Proficiat aan de organisatoren. Spijtig dat de ruimte te klein was om meer te tonen.