Toneelgroep Klem speelt 'Hartelijk gecondoleerd'

05 apr 2019, 20:00 tot 06 apr 2019, 23:00

Locatie: GC Felix Sohie

Organisator: Toneelgroep Klem

Het begint stillaan af te korten voor de spelers van Klem. Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april brengen zij hun voorjaarsproduktie: “Hartelijk gecondoleerd” geschreven door Jack Staal.  Het verhaal: De vier kinderen van Jozef De Volder, drie broers en één zus, worden geconfronteerd met de dood van hun vader. En zoals dat bij ieder sterfgeval hoort, moeten ook zij alles beginnen te regelen. De datum van de begrafenis, de keuze van de doodsbrief en de kist. Wordt het een kerkelijke dienst of een crematie? Allemaal vragen die de famile dichter bij elkaar brengt ... of net niet. 

En wat met de inboedel van het huis? Wie krijgt wat en hoe zal alles verdeeld worden? Opnieuw vragen die de familie dichter bij elkaar brengt... of net niet. “Hartelijk gecondoleerd is een tragikomedie die geregisseerd wordt door P¨¨hilip Maes. Hij zal er, samen met de spelers, voor zorgen dat het publiek een leuke avond zal meemaken. Dat klinkt heel raar gezien het onderwerp maar toch is het zo. Dit keer geen pure billenkletser maar een stuk met inhoud vol situaties die velen zullen herkennen.

De Spelers

Klem moest voor dit stuk op zoek naar 9 spelers om alle rollen ingevuld te krijgen. Niet evident binnen een groep die niet zo groot is. Maar het is gelukt en stilaan komen ze in de eindfase. De teksten zijn (bijna) allemaal gekend en nu is het vooral de focus leggen op de juiste invulling van elk karakter.

Deze mensen zullen “Hartelijk gecondoleerd” spelen: Myriam Van Voorhuyzen, Ward Bartholomees, Fréderic Vervueren, Patrick Vanstallen, Josiane De Becker, Jean-Pierre Muyldermans, Tina Vundelinckx, Kathleen Vanherentals en Lies Vanmoer. 

De voorstellingen vinden plaats in het GC Felix Sohie op 5 en 6 april, telkens om 20 uur. Kaarten zijn te koop bij de cultuurdienst van Hoeilaart (in het GC) en bij Mimi Dekock op het Gemeenteplein

842 keer gelezen