Toneelgroep TROS speelt musical "AIDA" van Elton John en Tim Rice

04 mrt 2018, 20:00 tot 10 mrt 2018, 22:00

Locatie: CC Den Blank Overijse

Organisator: Toneelgroep TROS

Op vrijdag 2 maart gaat in het Cultuurcentrum Den Blank Overijse de musical 'Aida' van Toneelgroep TROS in première. Het stuk wordt geregisseerd door Pieter Klinck die niet aan zijn proefstuk toe is bij TROS. Hij maakte van ‘De Feeks’ en 'Bedside stories' al een groot succes. Na de première zijn er nog voorstellingen gepland op 3, 4, 9 en 10 maart. 

HET VERHAAL

Het verhaal speelt zich af in het oude Egypte. Radames, kapitein van het Egyptische leger, komt net terug uit het land Nubië, dat al lange tijd Egyptes vijand is. Wanneer zijn soldaten een groep Nubische vrouwen meenemen, raakt hij gefascineerd door de kracht en trots van de beeldschone prinses Aida.

Aangekomen in Egypte, wordt Aida aangesteld als slavin van prinses Amneris, de verloofde van Radames. Amneris vindt in Aida iemand die haar begrijpt en steunt. Radames' vader, premier Zoser, licht Radames in over het nieuws dat de farao (vader van prinses Amneris) op sterven ligt en Radames zich moet gaan voorbereiden op de troon.

De farao maakt bekend dat Radames en Amneris zullen trouwen. Radames heeft hier zelf zijn bedenkingen over, deelt zijn dromen en betreuringen met Aida en wordt verliefd op haar.

Uiteindelijk raken Aida, Amneris en Radames verstrikt in een web van strijdige loyaliteiten en gevoelens…

REGIE, CHOREO EN ZANG IN GOEDE HANDEN

De regie is in handen van Pieter Klinck, bekend van verschillende musicals als acteur en regisseur. De wereldberoemde Elton John heeft de muziek gecomponeerd en de muziekteksten werden door Tim Rice geschreven. Je zal verschillende muziekstijlen herkennen waaronder reggea, motown, gospel en pop.  Ook Afrikaanse en Oosterse invloeden werden erin verwerkt. Denk dan vooral aan “De leeuwenkoning” waarvan de muziek ook door Elton John werd geschreven.

Voor de choreografie hebben we gekozen voor iemand van eigen bodem. Simon Charlier is danser, dansdocent en choreograaf. Hij begon in 2004 met danslessen te volgen bij Deadline Dance in Overijse en nam deel aan verschillende wedstrijden en optredens zoals Druivenfeesten Overijse/Hoeilaart, Dance.Waves, Dirty Ballet, Belgium's Got Talent, Tegen De Sterren Op, ... In 2008 begon hij les te geven bij Deadline Dance en van 2012 tot 2017 volgde hij een opleiding Docent Dans aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg (Nederland). Daar schoolde hij zich tot een dansdocent die thuis is in verschillende stijlen (ballet, jazz, modern, urban, afro).

Weer trouw op post is zangcoach Elke Buyle. Zij stoomde reeds de TROS-cast klaar voor de vorige succesvolle musicals 'Fame' (2010), 'I Love Musical I' (2011), 'I Love Musical II' (2012), 'Ik wil je, de musical' (2013), 'ShowTime, de revue' (2014) en 'De Feeks' (2016).

UITGEBREIDE CAST EN INZET MEDEWERKERS

Vorig jaar in september organiseerde TROS samen met de regisseur een Meet & Greet waarbij iedereen weer laaiend enthousiast was  en ongeduldig om de eerste repetities te starten.  Dit jaar wordt het ensemble ook versterkt door enkele koorzangeressen. Het eindresultaat is een bijna 40-koppige cast van alle leeftijden met o.a. farao’s, prinsen en prinsessen, dienaars, soldaten, slavinnen...

Tientallen mensen zullen zich achter de schermen bezig houden met de muziek, de choreografie, het decor, de publiciteit en catering. Vooral het maken van de kostuums wordt een uitdaging.

SPEELDATA, LOCATIE EN PRIJZEN

Vrijdag 2 en 9 maart 2018 om 20u00 : VVK 15 EUR - Kassa 18 EUR

Zaterdag 3 en 10 maart 2018 om 20u00 : VVK 15 EUR - Kassa 18 EUR

Zondag 4 maart 2018 om 15u00 : VVK 13 EUR - Kassa 15 EUR

De voorstellingen vinden plaats in de schouwburg van Cultuurcentrum Den Blank, Begijnhof 11 te Overijse.

KAARTEN ZIJN TE VERKRIJGEN

  • via de website van Tros (www.toneelgroep-tros.be)
  • online via www.denblank.be : klik op “podium” of gewoon op de agenda op de gewenste datum (02 687 59 59)
  • bij Jeanine Streulens (02 657 13 48) of bij Stijn Vandendael (0477 95 14 63)
1404 keer gelezen