Vleermuizenwandeling

26 aug 2023, 19:00 - 22:00

Locatie: Tervuren

Organisator: NATURA Zoniën

Vleermuizen vangen 's nachts insecten en spelen zo een belangrijke rol in het ecologisch evenwicht. Voor de meeste mensen zijn vleermuizen mysterieuze dieren waar men niet veel over weet. Voor de kinderen zijn vleermuizen het onderwerp van sprookjesnachten en vertelsels. Maar daar eindigt meestal onze kennis.

Vleermuizen leven ook in zowat elk soort landschap maar iedere vleermuis heeft zijn voorkeur. Onze bossen zijn een biotoop waar de meeste vleermuizen wel hun draai in vinden. De ouderdom van het bos is cruciaal. Dikke, oude bomen zijn onmisbaar. Wat versleten lijkt, kan een luxehotel zijn voor onze vleermuizen.

Er valt steeds heel wat te ontdekken . Daarom nemen onze natuurgidsen je tijdens deze avond mee om je eerste stappen in je  vleermuizenkennis te zetten. Door regelmatig de batdetector aan te zetten gaan we ook op zoek naar de rondvliegende en jagende vleermuizen. Zo beleven we het dagelijkse leven van de vleermuizen in de praktijk.

De Corona pandemie maakte het klassieke concept van wandelingen of andere evenementen  met een groot publiek  de voorbije 2 jaar onmogelijk. De 25ste verjaardag van de Europese Nacht van de Vleermuis is hierdoor geruisloos voorbijgegaan. De editie 2023 zet het jubileumjaar extra in de verf met een muzikaal omlijste uitgave. Het ideale moment om vleermuizen te ontdekken binnen een cultureel kader.

Praktische afspraken :

Voor wie :                 Voor iedereen (jong & oud) zonder specifieke voorkennis

Datum & uur :        Zaterdag 26/08/2023 om 19u

Tijdsduur :               Ongeveer 3u

Deelnameprijs :   Volwassenen = 5€  /  Kinderen < 12j. = 2€   /   Leden NATURA Zoniën + Vleermuizenwerkgroep Natuurpunt = 2€

Aantal deelnemers : Max. 40 personen

Voertaal wandeling:   Nederlands

Inschrijvingen en meer info bij NATURA Zoniën - 0471/770.712 - of  naturazonien@hotmail.be

Neem ook een kijkje in de tab 'Nuttige informatie'

Belangrijk: De ingeschreven deelnemer krijgt, enkele dagen voorafgaand aan de wandeling, een mail met de laatst actuele informatie.

412 keer gelezen

1 reactie

Fijn. Jaarlijkse succesvolle activiteit. Moeten we zeker naar toe gaan.