Dit weekend 45e Bakenbosfeesten (video 2016)

03 jun 2017, 17:30 tot 05 jun 2017, 16:30
play video

Locatie: Wijk Bakenbos (Hoeilaart - Overijse - Terhulpen)

Organisator: Wijkcomité Bakenbos

Dit jaar  blazen ze op Bakenbos 45 kaarsjes uit. Dit grootste en oudste wijkfeest dat plaatsvindt op de gemeentegrens met Overijse en Terhulpen heeft een bijzonder gevuld programma met ook een grote nieuwigheid, het rockfestival  BAKENROCK op zondag vanaf 17u in de tent met vier super rockgroepen. Veel muziek, lekker eten, een tentoonstelling, straatanimatie. Meer dan de moeite waard. Geniet van het filmpje van vorig jaar.

Zaterdag 3 juni

  • 17u: Mariahulde aan de kapel bij de Lindeboom
  • 18u: Feesttent:  Italiaanse avond Menu: Apero met italiaanse hapjes - spaghettifestijn (Bolognaise en Pesto saus)  - tiramisu en koffie, prijs:  20€ voor volwassenen, kinderen van 7 tot 12 jaar: 10 euro, kinderen jonger dan 7 jaar gratis.
  • 21u  Bakenbos fuif met DJ “Den Johnny” (gratis)

Zondag 4 juni

  • 10u30: Eucharistieviering
  • 11u15: “Wijk in de kijker”, Aperitief voor de wijkbewoners aangeboden door het wijkcomitée

Snuffel- en rommelmarkt

  • Vanaf 10 u: Verspreid over de wijk.  Alles mag verkocht worden behalve eten en drank. Een kleine vergoeding van 10 euro wordt gevraagd voor ongeveer 4 meter. Kinderen tot 12 jaar met speelgoed staan gratis. (Info: devyver.loits@telenet.be)
  • ’s Morgens wordt de rommelmarkt opgeluisterd door Wiewienneke. Al zingend op een bakfiets brengt deze zanger meertalige covers in het Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Spaans, Duits, ...

Kunstenaar Nico Willemsens  tentoonstelling

Nico Willemsens is een meesterlijk tekenaar met een voorliefde voor detail. Sommige van zijn afgebeelde dieren lijken zo van het papier weg te springen. Aquarel – inkt – potlood – etsen – droge naald. (vanaf 10 u, gar. Pirquin)

Steam Factory  - Livemuziek

Steam Factory is een 5-koppige coverband uit Vlaams-Brabant die feestmuziek brengt van 60s tot hedendaags. Als er één ding is die al onze optredens – sinds onze oprichting in 2011 – gemeen hebben is het wel dat het publiek helemaal los gaat. Met onze krachtige songs, stomende medleys hebben wij een hitmachine in handen waar uw dak vanaf gaat. Wat wij vooral goed doen is een connectie bouwen met ons publiek. Je voelt de ENERGY van het podium. Echt de moeite waard! (Vanaf 14u, gar. Pirquin)

De Pooltrotters

Deze pinguïns zijn zeldzame en unieke dieren die verrassend genoeg ook muzikaal aangelegd zijn.  Lichtvoetige dixielandmuziek met een kwinkslag. (op straat vanaf 14u)

Roofvogelshow

Valkerij “Het roofvogel hof” uit Herselt.

Zij brengen een 15-tal roofvogels mee waaronder: uilen, buizerds, valken, gieren en arenden. Op de stand kunnen de mensen voor en na de show de vogels bekijken, foto's nemen en uitleg vragen.(Weide in de Hoeilaartsesteenweg,  om 15 uur)

Explosion Dance

 X-plosion Dance is een hippe dansschool uit de druivenstreek die een zeer ruim aanbod aan dansstijlen heeft voor alle leeftijden.  Clipdance, ballet, hiphop,ragga, latin funk, hedendaagse dans en zumba (vanaf 14u, op straat)

Clown Stoffel

Met “ballonenkunstjes” in korte tijd voorziet hij talrijke kinderen van een ballonfiguur, ze zijn er dol op!  Hij tovert heel wat figuren uit zijn hoed. Groot of klein, niemand gaat naar huis zonder ballon (vanaf 14u, Bloemen Miranda).

BAKENROCK  (start om 17u, tent)

Een heus rockfestival op Bakenbos !!! 4 supergroepen geven het beste van zichzelf en zorgen ervoor dat jullie geen minuut kunnen stilstaan.

2 Cover Up

Reeds vele jaren treden zij op de bakenbosfeesten op.  A cover band with a twist zeggen ze zelf. En dat is ook zo, dit jaar mogen ze de tent op hun kop zetten

Factory Made

Factory Made zijn 4 vrienden die samen muziek maken. Ze combineren hun verschillende achtergronden en muziekvoorkeur in een stevige rockset met eigen nummers en enkele goed geplaatste covers!.  Ambiance verzekerd!

Majesty’s Request (FR)

De muziek van dit frans duo is een mengeling van Garage-rock en Psyche-rock; ze maken muziek in de geest van de Rolling Stones van de jaren ’60.

GumboGumbo!

Een groep van 4 mannen ontstaan in de omgeving van Brussel, met een ware passie voor echte ongecompliceerde muziek. Hun muziek bestaat uit een stevige mix van Rock, Blues, HipHop met af en toe een streepje Funk en fuzz. Een band die elk publiek meekrijgt.

Gekke verzameling kinderfietsjes en Springkasteel

(vanaf 10u, op straat voor de tent)

Het Voerse Neerhof     

Diertjes voor groot en klein (aan de tent)

Doorlopende vanaf 12u, verscheidene eet- en drankstanden

Lentebar, traditionele kriek- en geuzetap en BBQ

De IJsprinsesjes, ijsjes

Bij de Bolle Buik, BarBeQue

In De zoete Hoek, Taart, Gebak, Pannekoeken, koffie en thee

Kermisattracties, tap met terras.

Maandag 5 juni

Supergezellige Wandelrally voor groot en klein

Inschrijven tussen 9.00 uur en 10 uur aan de feesttent

Aankomst is voorzien rond 12 uur

Vanaf ’s middags serveren we boterhammen met platte kaas (radijsjes en lenteuitjes) met een lekkere kriek erbij.

Prijsuitreiking om 14 uur.

1ste prijs: BBQ set

Gedurende het ganse weekend is er tombolaverkoop:

-        1ste prijs: Gratis caddy t.w.v. 100€ geschonken door Delhaize AD te Hoeilaart,

-        2e prijs: Swiss Peak Activity Tracker t.w.v. 50€, geschonken door Gerd Coenen

7443 keer gelezen