Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_activity_header() (regel 549 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Vorstelijk vermogen. Het fabuleuze fortuin van de Belgische royals

01 feb 2015, 10:30

Locatie: GC Felix Sohie (cafetaria)

Organisator: Rodenbachfonds

Volgens auteur Thierry Debels, gastprofessor economie aan de VUB en gespecialiseerd in financiële economie, die eerder al Het verloren geld van de Coburgs en een biografie van koning Boudewijn en Filip schreef, is het fortuin van Albert II veel groter dan de 12,4 miljoen (cijfers uit 2007) die hij zou bezitten.

Wie wil er niet weten hoe rijk de koninklijke familie eigenlijk is? Wie niet nieuwsgierig is, werpe de eerste steen. Maar, een boek over het geld van de Coburgs, getuigt dit niet van ongezonde nieuwsgierigheid? Bovendien recidiveert de auteur, want hij schreef in 2010 reeds ‘Het verloren geld van de Coburgs’. 

Bestaat er dan niet zoiets als het recht op privacy? Dit geldt toch ook voor de koninklijke familie? Er zullen ongetwijfeld personen zijn die beweren dat dit het geval is. Wij weten ook met zekerheid dat sommigen zullen argumenteren dat het privé-fortuin een privé-zaak is. Maar is dit wel zo? Hoe privé is het vorstelijk vermogen eigenlijk? Dit is de rode draad die loopt door het boek van Debels. En het besluit is soms ontluisterend. Zo privé is het privé-vermogen van de Coburgs echt niet.

Zondag 1 februari : 10.30u : "Vorstelijk vermogen. Het fabuleuze fortuin van de Belgische royals" door Thierry Debels. In het Cafetaria GC Felix Sohie, Gemeenteplein 39, Hoeilaart 

Kassa € 5, VVK leden € 4 , Abo € 3

Organisatie: Rodenbachfonds Hoeilaart. Voor meer informatie bel  Danny De Rudder, 0476/98 21 77

1945 keer gelezen