Zondag 'Ronde van Hoeilaart'

03 sep 2017, 14:00

Locatie: Start aan het GC Felix Sohie

Organisator: CD&V Hoeilaart

Op zondag 3 september organiseert CD&V Hoeilaart de “Ronde van Hoeilaart”. Zij nodigen iedereen uit om samen met hen, liefst in fietsveilige uitrusting, Hoeilaart te verkennen per fiets. De bedoeling is om te checken in welke mate er infrastructuur is om in onze gemeente veilig te fietsen. Hiervoor zullen ze langs de grote toegangswegen rijden en onderweg kijken wat er allemaal kan verbeterd worden om het fietsen in Hoeilaart aangenamer en vooral veiliger te maken. Van al hun bemerkingen zullen ze dan een rapport maken dat als handleiding kan dienen voor het gemeentebestuur.

CD&V Hoeilaart wil dat hierdoor meer mensen gestimuleerd worden om de fiets te nemen i.p.v. de auto. Ze willen ook de fietswegen die door onze scholieren zouden kunnen gevolgd worden veiliger maken. Kinderen die willen meefietsen zijn dan uiteraard meer dan welkom.

Er wordt afgesproken om 14u aan het GCFelix Sohie. Achteraf wordt iedereen getrakteerd in het cafetaria op lekkere pannenkoeken.  Ben je geen fervente fietsen maar wil je de actie wel steunen, dan ben je uitgenodigd  om vanaf 15u in het cafetaria van het GCFelix Sohie om al smullend na te praten over deze actie.

1847 keer gelezen