Zondag solidaire maaltijd 'Broederlijk Delen' (video)

09 apr 2017, 12:00
play video

Locatie: Sint-Clemensschool (refter)

Organisator: Federatieploeg HOeilaart - Jezus-Eik

De federatieploeg van Hoeilaart en Jezus-Eik, nodigt u, uw familie en vrienden van harte uit voor de solidaire maaltijd ten voordele van Broederlijk DelenVooraf inschrijven is ten zeerste gewenst en liefst vóór maandag 3 april bij: Jacqueline Brenart:  02 657 43 33,  Sonia Leclercq: 02 657 97 05 (tussen 16u en 18u) ofwel schriftelijk met een mededeling in de bus van Hoeilaartse pastorie (Gemeenteplein 12).

Programma:

Om 12 u aperitief van de Wereldwinkel en daarna een kleine toelichting over het project met beeldmateriaal. 

Om 12.30 u schuiven we aan bij een lekker buffet met Burkineese gerechten: 

  • Aperitief (aangeboden door de Wereldwinkel)
  • butternutsoep
  • hoofdschotel: kip met groentjes en noedels
  • dessert: kokosijs met witte chocolade en vers fruit

PRIJS: volwassenen: 20 euro; kinderen en jongeren onder de 18 jaar: 12 euro.

N.B.: De dranken, buiten het aperitief en de koffie, moeten wel apart betaald worden.

DeWereldwinkel en de Hoeilaartse gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) geven ons een duwtje in de rug. Vooraf inschrijven is ten zeerste gewenst en liefst vóór maandag 3 april bij: Jacqueline Brenart: 02/657.43.33; Sonia Leclercq: 02/657.97.05 (tussen 16u en 18u);ofwel schriftelijk met een mededeling in de bus van Hoeilaartse pastorie (Gemeenteplein 12)

Broederlijk delen tot iedereen mee is …

Met een regenseizoen van 4 maanden is het voor de boeren in Burkina Faso een uitdaging om voldoende graan te produceren. Een tekort aan voedsel is een jaarlijks terugkomend probleem. De veranderingen in het klimaat maken de regenval bovendien wispelturiger en het regenseizoen nog korter. Hevige stortbuien zetten hele dorpen onder water en spoelende vruchtbare grond weg. Terwijl daarna de droogte aanhoudt en de planten verwelken. De overheid doet niets om de lokale boeren vooruit te helpen. Het dwingt hen om zelf op zoek te gaan naar andere manieren om voedsel te produceren en geld te verdienen om hun gezin te onderhouden…   

Broederlijk Delen ondersteunt de plaatselijke bevolking in het uitbouwen van nieuwe landbouwtechnieken en lobbyen voor een beter beleid ten voordele van de kleine boeren…  Het doel? De inkomsten van de boeren verhogen zodat ze meer kunnen doen dan overleven, zodat ze duurzame keuzes kunnen maken, zoals hun kinderen naar school sturen…

HELP ONS WERKEN AAN EEN LEEFBARE WERELD VOOR IEDEREEN !

WAAR? in de refter van de Sint-Clemensschool te Hoeilaart  - WANNEE?:  op zondag 9 april 2017 om 12 uur.  

Steun de campagne, mobiliseer je vrienden, familie en buren en kom naar de solidaire maaltijd ten voordele van Broederlijk Delen!

PRIJS: volwassenen: 20 euro; kinderen en jongeren onder de 18 jaar: 12 euro.

N.B.: De dranken, buiten het aperitief en de koffie, moeten wel apart betaald worden. DeWereldwinkelen de Hoeilaartse gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) geven ons een duwtje in de rug. 

Iedereen van harte welkom!

400 keer gelezen