40 jaar Dynamo Wijndaal: een monument viert feest! (fotoalbum)

dinsdag 06 dec 2011

Zondag 4 december - In december 1971, in het café bij Martha van Sang in de Wijndaalstraat, besliste zoon Sang met een groep dorpsgenoten om een voetbalploeg te stichten. Wat begint als een vriendenclubje dat speelt in de AVVV competitie, groeit snel uit tot een sterke vereniging die gedurende al die jaren een grote stempel zal drukken op het Hoeilaartse gemeenschapsleven. 
 
18 deelnames aan de lichtstoet (waarvan zeker een gewonnen), 20 legendarische tornooien rond 15 augustus met tal van animatie op het eigen veld aan de Molenstraat, 21 organisaties van "De Nacht van de Jeugd" tijdens het Druivenfestival, diverse deelnames aan Het Hele Dorp, de grote jaarlijkse quiz ...
 
De "dynamiek" van Dynamo Wijndaal zorgde er de voorbije 40 jaar mee voor dat ons dorp een gezellige en plezante plek bleef. Voetbal was dan wel de reden om samen te komen, het was vooral de onderlinge  vriendschap, het samenhorigheidsgevoel, dat er voor heeft gezorgd dat de club  na veertig jaar nog altijd succesvol is. Zo evident is dat niet en zonder de intense inzet van een aantal sleutelfiguren die er haast al hun vrije tijd aan besteedden, lukt zoiets niet.
 
Zaterdagavond werd de 40ste verjaardag gevierd met een receptie en huldiging van de pioniers en werkers, dans met de memorabele dj Gaston en het knappe optreden van de Hollandse covergroep: The Rolling Beatles". 
 
Dynamo Wijndaal is duidelijk klaar om er nog eens veertig jaar bij te doen. Hoeilander.be wenst iedereen een dikke proficiat!