Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

8000 nieuwe boompjes langs de Sparrebos- en Karrenbergstraat (enkele foto's)

woensdag 26 feb 2014

Woensdag 26 februari - Sleedoorn, Meidoorn, Rode- en Gele Kornoelje, Spork, Haagbeuk en Gelderse roos: dat zijn de inheemse struiksoorten die vandaag werden geplant aan de rand van het Zoniënwoud. Ter hoogte van de Sparrebosstraat en de Karrenbergstraat waren vanmorgen de schoolkinderen en vanmiddag de wijkbewoners bijzonder actief om een nieuwe bosrand te creëren nadat vorig jaar de hoge bomen werden gerooid. Het agentschap voor Natuur en Bos kiest voor een bredere bosrand van zo'n 30 meter diep met een beplanting die geleidelijk aan van 3 meter tot 8 meter hoog wordt. 
 
In zo een goede bosrand komen meer struiksoorten tot bloei en ook de dieren profiteren ervan. Kortom, een goede bosrand is een zone die er wellicht wat wilder uitziet maar krioelt van het leven. 
 
Ook krijgen de omwonenden meer licht en leefcomfort. Ook morgen komen de schoolkinderen in actie en de volledige beplanting wordt afgewerkt door Natuur en Bos.
 
Vanmiddag was er voor de omwonenden een leuke barbecue om dit heuglijk feit te vieren en, zoals de foto's tonen, kwam er heelwat volk opdagen.