Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Acties in rusthuis nog niet van de baan!

vrijdag 13 jan 2012

Vrijdag 13 januari - Afgelopen maandag vond de aangekondigde vergadering plaats van de OCMW raadsleden en een valbondsdelegatie van het personeel, over de problemen in het rusthuis.
In de krant "Het Nieuwsblad" van woensdag relativeerde de voorzitter de problemen wat door personeel en oppoistie op ongeloof wordt onthaald.(klik hier voor het artikel van Het Nieuwsblad).
De OCMW-fracties van CD&V en N-VA (oppositie) reageren nu op dit artikel en uiten hun ongenoegen in een gezamelijk persartikel dat je hieronder kan vinden.
 
Persbericht OCMW fractie CD&V – N-VA Hoeilaart.
 
“Actiedreiging in woonzorgcentrum blijft”
 
Op maandag 9 januari ll. was er een speciale vergadering van de OCMW raad van Hoeilaart met als gesprekspartner een vakbondsdelegatie van het personeel betreffende de prangende situatie van het beleid in het woonzorgcentrum “Hof ten Doenberghe”.
De speciale vergadering verliep op vraag van de OCMW voorzitter achter gesloten deuren.
 
Wij, OCMW raadsleden van CD&V en N-VA, zijn misnoegd te moeten vaststellen dat de OCMW voorzitter het nadien toch nodig vond om zijn éénzijdige analyse van deze gesloten vergadering publiekelijk en via de pers kenbaar te maken.
Dit is totaal ongepast !
 
Het feit dat de OCMW voorzitter daarbij ook nog de bestaande personeelsproblemen minimaliseert laten wij volledig voor zijn rekening. Als CD&V en N-VA fractie nemen wij hierbij volledig afstand van zijn uitspraken hieromtrent.
Iedereen die vandaag in contact komt met residenten of hun familie weten dat er een aantal zaken mank lopen in het woonzorgcentrum.
Reeds jaren vragen wij aan het OCMW bestuur naar een deskundige en grondige externe audit van de werking van het OCMW. Zo kunnen de knelpunten kordaat en efficiënt aangepakt worden. Tot op heden werd ons voorstel steeds weggelachen.
 
Onze eerste prioriteit blijft de zorg voor de residenten van het woonzorgcentrum. Gemotiveerde medewerkers in het woonzorgcentrum, die zich voor de zorg van de residenten dagdagelijks en met overtuiging inzetten, leveren hierbij een cruciale bijdrage. Zij verdienen daarom respect van iedereen.
Daarom moet er ook voor hun ongenoegen nu eindelijk eens dringend een oplossing komen.
 
Namens de CD&V- NV-A fracties
Marc Beelen Maggy Lietaert Steven Benats Luc Menu