Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

"Barefoot & the shoes" winnen Nerorockrally 2014 (enkele foto's)

zondag 04 mei 2014

Zondag 4 mei - De jonge Leuvense band "Barefoot & the shoes" werd vannacht rond 1 uur uitgeroepen tot winnaar van de Nerorockrally 2014 en wint dus een optreden op Nerorock tijdens het Druivenfestival  op 21 september. "Barefoot & the shoes" is wat je noemt het prototype van een live band. Zij brengen eigentijdse folkrock en rootsy music en zijn zelf fan van Tom waits, Led Zeppelin, the Doors, Paul Simon, Jeff Buckley ... Zij speelden al in de Ancienne Belgique, Marktrock 2011, Suikerrock 2011 en 2012, Dranouter 2012 ... 
Klik hier voor hun youtube clip: "If I'm getting old"
Klik hier voor hun youtube clip: "The Ballad of Lady If" 
 
De publieksprijs was voor Massa Nobu. Zij omschrijven hun muziek als setmmig en onvoorspelbaar. Zij gebruiken het hele pallet van electronics, hip-hop breaks, heavy baselines, rock guitars en melancholische teksten. Oorspronkelijk, in 2008, begonnen als een Nederlandstalige groep brengen zij vandaag vandaag Engelstalige nummers die je kan situeren tussen Indierock en Triphop. Massa Nobu zien we eveneens terug tijdens het Druivenfestival maar dan op Streekrock in het scoutsdorp.
 
Klik hier voor hun youtube clip: "Incomparable"
Klik hier voor hun youtube clip: "Wild In't Park" 
 
Op veel belangstelling kon deze editie van Nerorockrally niet rekenen. Trek je er de aanhang van de optredende groep af dan is de opkomst zelfs erbarmelijk laag. Jammer, want de kwaliteit van de groepen was meer dan behoorlijk. De eerste groep "Black Beats" en de vierde groep " Jacle Bow" horen ook thuis op elk festival, stuk voor stuk degelijke muzikanten met en stevige podiumpresence en knappe nummers.
 
Misschien moet er over nagedacht worden om Nerorockrally te kaderen in een groter geheel want al die inspanningen voor zo weinig volk, 't is zonde!
 
Foto's: JanVA