Boomgaard Terjansdelle ontdekt

zondag 24 okt 2010

Veel slechter weer kan je niet hebben om een evenement te organiseren en toch kende de heropening van de boomgaard Terjansdelle die in 2004 werd aangeplant, een groot succes. Een honderd geïnteresseerden trotseerden regen, wind en koude om Hoeilaart te ontdekken via de trage wegen, om de tentoonstelling over biodiversiteit te bezoeken, of om wat bij te leren over afvalarm en kringlooptuinieren. (klik 'lees verder')
 
Ook onze afvalintercommunale werkte mee en bood een drankje aan.
 
Milieuambtenaar, Eric Kumps, had deze namiddag georganiseerd, samen met de provincie Vlaams-Brabant, de Intercommunale Haviland, Opbouwwerk Haviland, Intercommunale Interrand, Velt Druivenstreek, de compostmeesters, de compostmeesterskracht en het gemeentebestuur.
 
Aan de boomgaard werd ook een infobord ingehuldigd (zie foto boven) en werd de verbinding van de boomgaard met de Terjansdelle officieus geopend.
 
Voor vele Hoeilanders wat dit bezoek aan de boomgaard een echte ontdekking. De verbazing om zo'n mooi plekje dichtbij het centrum is echt een bezoekje waard, maar dan liefst bij beter weer!