Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

CD&V vraagt bijkomende maatregelen voor winterweer

dinsdag 30 nov 2010

Dit is een persbericht van CD&V Hoeilaart.
 
Vele, vooral oudere mensen, durven en kunnen bij zwaar winterweer niet buiten komen en hebben dan ook dikwijls hulp nodig om deze periode te overbruggen. Wie doet de boodschappen? Wie zorgt voor de huisdieren? Wie maakt de toegangsweg vrij? Wie zorgt voor de verwarming?
 
In januari van dit jaar vroeg CD&V aan het Schepencollege om de nodige maatregelen te treffen om aan deze noden tegemoet te komen. Op de gemeenteraad van nu maandag is de vraag herhaald.
 
De mensen die hier niemand voor hebben, zouden bij de gemeente of het OCMW moeten terecht kunnen. Telefoonnummers waar men die hulp kan krijgen zouden dan ook moeten gepubliceerd worden.
 
Het is ook nodig dat het OCMW systematisch gaat controleren of iedereen beschikt over voldoende voedsel en verwarming. Waar dat dit niet het geval blijkt te zijn, moet men maatregelen nemen. Eventueel moet er opvang voorzien worden.
 
CD&V hoopt dat daar nu zeer snel werk van gemaakt wordt.