Doe de voordeur niet zomaar open, zelfs als de aanbeller een uniform draagt!

zondag 14 jul 2013

Zondag 14 juli - Dieven zijn zeker geen nieuw verschijnsel maar wat je vaak alleen maar in de krant leest, komt nu toch wel gevaarlijk dichtbij. In dit artikel twee voorvallen die tot nadenken stemmen omdat ze je het gevoel geven zelfs thuis niet meer veilig te zijn. Er is het feit van de geknevelde en beroofde bejaarde vrouw en wij kregen ook een getuigenis binnen van poging tot bedrog. Hieronder het relaas van beiden:

Vrouw overvallen in haar woning in Hoeilaart
 
Vrijdagochtend 12 juli omstreeks 02u30 werd een vrouw overvallen in haar woning langsheen de Groenlaan in Hoeilaart. Drie gemaskerde personen drongen langs de achterkant de woning binnen en bonden de bewoonster vast aan haar bed.
 
Ze zochten geld en juwelen en lieten vervolgens het slachtoffer gekneveld achter. De vrouw kon zich na korte tijd bevrijden en ging hulp zoeken bij de buren die de politie waarschuwden.
De 67- jarige vrouw raakte niet gekwetst maar was erg onder de indruk van het gebeuren. Zij kreeg bijstand van de dienst slachtofferbejegening van de politiezone Druivenstreek.
 
Man (zie foto) probeert een zogezegde overschot asfalt te verkopen (met dank aan Johan Kayaert)
 
Vorige donderdag om 10h30 belt een Engelstalige man aan. Hij beweert een Engelse aannemer te zijn, die in onderaanneming voor de gemeente aan de straten werkt en met een overschot aan asfalt zit. Voor een prijsje (25€/m²) wil hij volgende maandag mijn brokkelige oprit afgraven en nieuwe asfalt (5cm) aanbrengen. Ik moet wel snel beslissen.
 
We discuteren wat, ondertussen heeft mijn zoon bijgevoegd krantenartikel opgezocht, en word ik achterdochtig. Ik neem een foto van de kerel, en vraag of ik ook een foto van zijn identiteitspapieren mag nemen. Hierop veinst hij een Franse koleire, zogezegd omdat ik hem niet vertrouw, en kan hij niet snel genoeg van mijn oprit wegvluchten. Ik heb de politie verwittigd, die zijn even later polshoogte komen nemen.
 
Ik ben waarschijnlijk aan een oplichter ontsnapt, die er ofwel met een voorschot zou vandoor zijn , ofwel ondermaats werk zou afleveren.
Volgende maandag komt een lokale aannemer mijn oprit opmeten, daar zal ik zeker een stuk geruster mee zijn. Ik koop in Hoeilaart .
 
Meer info over dit soort praktijken vind je ook in dit artikel van Het Laatste Nieuws!
 
Alles over de inbraken in de Druivenstreek vind je ook op deze facebookpagina.