Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Financiële schuld van Hoeilaart is fors toegenomen (persbericht CD&V)

maandag 11 aug 2014

Deze week publiceerde het Agentschap voor Binnenlands Bestuur, een onderdeel van de Vlaamse Overheid, nieuwe cijfers over de financiële schulden van de Vlaamse gemeenten.
Dit rapport geeft aan dat de financiële schuld van Hoeilaart inderdaad zéér sterk is toegenomen, van 630 euro per inwoner voor het jaar 2011 naar 2.059 euro per inwoner !
 
Een vergelijking met de omliggende gemeenten (financiële schuld per inwoner) :
• Tervuren : 1.436 euro
• Overijse : 1.596 euro
HOEILAART : 2.059 euro
• Huldenberg : 1.300 euro
 
Hoeilaart staat hiermee op de 21 ste plaats in de rankschikking van de gemeenten met de hoogste schuldgraad en dit op een totaal van 308 gemeenten
De totale financiële schuld van Hoeilaart bedraagt 21.698.849 euro.
 
CD&V Hoeilaart heeft in het verleden altijd aangekondigd dat de bouw van het nieuwe Felix Sohiecentrum véél t duur was voor Hoeilaart en dat de verkoop van de gemeentelijke waterdienst enkel dient om de financiële schuldenberg van de gemeente Hoeilaart te verminderen.
 
Dit is ook de reden waarom CD&V Hoeilaart zich blijft verzetten tegen de restauratie van het station van Groenendaal op kosten van de Hoeilaartse belastingsbetaler.
 
Patrick Demaerschalk, Jan Van Assche, Alain Borreman, Wim Laureys
Gemeenteraadsleden voor CD&V Hoeilaart