Fit in 12 weken

dinsdag 03 jan 2012

Maandag 2 januari - Een nieuw jaar begint traditioneel met goede voornemens. Ideaal om aan je sportieve voornemens te werken, is het project ‘Fit in 12 weken’. Het is niet de eerste keer dat dit in Hoeilaart plaatsvindt, er zijn al heel wat Doenders die er dankzij dit project een gezonder leven op nahouden. Met een programma over 12 weken kun je, ongeacht de sport, een grote vooruitgang boeken in je fysieke paraatheid. 
 
Het programma begint op donderdag 2 februari, dan worden er in de sporthal van Hoeilaart tests afgenomen. Je kunt je lichaamswaarden laten meten (lengte, gewicht, vetmeting,…) en deelnemen aan een conditietest op de fiets. Op basis van die resultaten krijg je een schema mee om 12 weken op te volgen. Elke week dien je volgens een bepaalde intensiteit sport te beoefenen. Om je vorderingen beter te kunnen volgen, kun je ook hartslagmeters lenen bij de gemeente. Na 12 weken is het op donderdag 26 april tijd om je te laten hertesten. Je conditie en gezondheid zouden dan verbeterd moeten zijn.
 
De test kost 10 euro maar als je het 12 weken volhoudt en ook de hertest aflegt, krijg je deze 10 euro terugbetaald.
 
Fit in 12 weken is interessant voor iedereen die gezonder en sportiever wil gaan leven, ook voor sporters die nog vooruitgang willen boeken maar niet weten hoe.
 
Infoavond
Op dinsdag 17 januari 2012 organiseert de sportdienst een infovergadering over dit project. Afspraak: om 20.30 uur in Jeugdcentrum Koldam.
 
Inschrijven
Inschrijven kan via www.fitin12weken.be of bij de sportdienst.
 
Info: sportdienst, tel. 02 657 97 26, e-mail: sportdienst@hoeilaart.be.