Gedichtenwedstrijd bib zorgde voor juweeltjes (video en fotoalbum)

zaterdag 15 feb 2014

Zaterdag 15 februari - Tijdens de 'Avond voor Valentijn"  van het Davidsfonds was er de proclamatie van de tweejaarlijkse gedichtenwedstrijd van de bib. Speciaal voor de gelegenheid werden de winnende juweeltjes ook op muziek gezet door dorpsgenoten Willy Vervloet en Jan Van Assche. Het podium van het GC Felix Sohie was mooi volgelopen om te horen wie de laureaten waren. Het thema van de wedstrijd was: oorlog en vrede.
 
Laureate in de categorie 8 jaar werd Marthe Guns, laureate bij de 9 -jarigen was Noor Froidcoeur, bij de 10-jarigen ging Emma Roussev met de eerste prijs lopen. Lauraat bij de volwassenen werd Steven Terlaeken.
 
Een speciale vermelding was er voor Emma Swaelens (9jaar), Birte Vandervoort (10 jaar) en Kato Guns (10 jaar).
 
Je vindt de winnende gedichten door de PDF hieronder te downloaden. 
Het tweede deel van de avond, na een gezellige receptie, was voorbehouden voor het liedjesprogramma "Voelingen", bekende Nederlandstalige poëzie op muziek gezet door Willy Vervloet en gezongen door Hildegard De Buck. Het werd een warm en gezellig 'huiskamerconcert' met schitterende melodieën en een prachtige zangstem.
 
De bib en het Davidfonds zorgden weer voor een cultuurevenement van hoog niveau. Hoeilander wenst alle laureaten een dikke proficiat!
 

Klik hier voor de video met de liedjes!