Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in monkberry_field_news_detail() (regel 159 van /data/sites/web/hoeilanderbe/subsites/www.hoeilander.be/sites/all/modules/custom/monkberry/monkberry.fields.inc).

Gemeenteraadslid PDM neemt schepen van Cultuur onder vuur

dinsdag 24 jun 2014

Dinsdag 24 juni - Op het einde van de gemeenteraad gisterenavond, tijdens de varia, richtte oud-schepen en gemeenteraadslid Patrick Demaerschalk (foto) zich tot schepen Uytterhoeven met enkele duidelijke vragen over de wijze waarop zij nog functioneerde sinds de gebeurtenis van vorige zomer.
 
Hieronder vind je de tekst. 
 
Een klein jaar geleden had onze fractie aan Schepen Uytterhoeven tevergeefs gevraagd om haar excuses aan te bieden aan deze gemeenteraad na haar escapades op het gemeentehuis waarmee ze een hit heeft gescoord als meest bekeken onderwerp op google. Tot op heden heeft zij haar mening dienaangaande niet herzien.
 
Bovendien had onze fractie ook gezegd dat wij haar functioneren als schepen, met daarmee gepaard gaand, haar beleid, kritisch zouden volgen.
We stellen vandaag vast dat haar aanwezigheid op raden en haar overleg met ambtenaren, verenigingen en raden nog steeds niet optimaal is, wat toch zou mogen verwacht worden van een schepen die belang hecht aan haar bevoegdheden. Onlangs was er een belangrijk overleg tussen alle raden en het schepencollege, en opnieuw was de schepen hier afwezig.
 
Naar analogie van de interpellatie van Michel Joly van voor een paar maanden, over toerisme, zou ik vandaag van Schepen Uytterhoeven willen vernemen wat haar visie is op het cultuurbeleid in Hoeilaart, voor de volgende jaren, want we stellen vandaag vast dat dit zich herleidt tot een 'copy en paste' beleid . Er is in jaren geen verandering te merken. Vandaar de volgende vragen :
 
• Welke nieuwe initiatieven zullen er genomen worden in de volgende jaren?
• Hoe gaat U het meerjarenplan op vlak van cultuur concreet invullen?
• Wat zijn de verder plannen met het Felix Sohiecentrum qua exploitatie, programmatie,enz...?
• Welk overleg is er geweest met de verenigingen die gebruik maakten van het Lindenhof?
• Is er nog overleg met de vele kunstenaars die Hoeilaart rijk is?
 
En zo kan ik nog een tijdje doorgaan.
Onze visie is dat een écht cultuurbeleid voor Hoeilaart enkel en alleen kan tot stand komen vanuit de basis en dit met alle betrokken actoren in het cultuurveld en met een maximale participatie van de bevolking. Er zijn voorbeelden genoeg van hoe dit moet gebeuren en hoe dit tot stand is gekomen in andere gemeenten. Het is maar al te gemakkelijk om te verwijzen naar het gemeentelijk meerjarenplan waar cultuur in vervat zit maar daarmee heb je nog geen concrete visie voor de volgende jaren.
 
Ik hoop niet hetzelfde antwoord te mogen krijgen als mijn collega Michel Joly, of gaat men voor het uitschrijven van deze cultuurvisie opnieuw beroep doen op een studiebureau?

 
De schepen reageerde als volgt: 'ik zal u schriftelijk antwoorden'.