Gouverneur tikt OCMW-voorzitter op de vingers

zondag 29 aug 2010

De gouverneur van de Provincie Vlaams-Brabant heeft nogmaals een beslissing van de PW en Open VLD meerderheid in de OCMW raad van Hoeilaart geschorst.
Bij de oprichting van het nieuw rusthuisgebouw, heeft het OCMW van Hoeilaart beslist om het rusthuis om te vormen tot een woonzorgcentrum. Om dit woonzorgcentrum te leiden, heeft men een directeur nodig.
De PW en Open VLD meerderheid, onder leiding van OCMW voorzitter Van Raemdonck, vonden dat de functie van directeur van het woonzorgcentrum een hogere verloning mocht krijgen.
Hiervoor moest echter eerst de rang (lees weddeschaal) van de functie van directeur aangepast worden. Deze aanpassing werd door de OCMW raad goedgekeurd, maar nu dus geschorst door de gouverneur.
Immers, nu blijkt dat er nergens in de sectorale akkoord voorzien is dat een directeur van een woonzorgcentrum dergelijke hoge verloning zou krijgen. Men wou dus in Hoeilaart de functie van directeur van het woonzorgcentrum zo hoog verlonen, zoals het nergens anders in Vlaanderen van toepassing is.
De gouverneur heeft aan het OCMW van Hoeilaart laten weten dat deze beslissing dus onwettig is en niet kan doorgaan.